9
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
Het Kleinpolderplein bij Rotterdam is te druk. Daarom is de Zeeuwse muzikant broeder Dieleman uitgenodigd om er een project voor te maken. Het spannende resultaat wordt vandaag gepresenteerd op het festival Motel Mozaïque.

Luisteren: Deze kunstenaar wil van het drukste kruispunt van Rotterdam een stadspark maken

Er zijn vijf redenen om te luisteren naar het gesprek met broeder Dieleman.

1. Het vindt plaats op het Kleinpolderplein, zo’n plek waar iedereen aan voorbij raast. Wie beter kijkt en wat langer stilstaat, ontdekt de geheimen van het betonnen verkeersknooppunt. Zo is er een kreek en een museum op het plein.

2. Rotterdam is een stad van water. - een Zeeuws-Vlaming - is gefascineerd door dit element. We zijn ervan gemaakt, er zit mysterie in en gevaar. Kortom, het is zo rijk als het leven zelf.

Een authentieke geest, al is hij de eerste om dat te relativeren

3. Broeder Dieleman is een verhalenverteller die plekken bewoonbaar wil maken. Zo wordt het plan om van dat krankzinnig drukke Kleinpolderplein in de nabije toekomst te maken al iets beter voorstelbaar.

4. Hij is een veelzijdige kunstenaar die wars is van commercie en dikdoenerij. Hij maakt gebruik van wat voorhanden is en is speels en vrij.

5. Hoe klinkt riet? Dat gewas, dat in de toekomst kan helpen om het water van Rotterdam te zuiveren, neemt een centrale plaats in in het muzikale project dat hij nu maakt voor

De Correspondent
Lex Bohlmeijer - in gesprek met broeder Dieleman
SoundCloud

Interview

Luister ook:

Interview: Rockzangeres Anouk staat twee uur na een concert alweer de was te doen Anouk is de populairste rockzangeres van Nederland en staat al twintig jaar op het podium. In dit jubileumjaar komt ze met maar liefst twee nieuwe albums. Op 4 maart werd Queen For A Day gelanceerd. Aanleiding voor een gesprek over muziek en moederschap, angst, God en liefde. Luister hier het interview terug Wat de opbrengsten van ‘Drank & Drugs’ leren over de muziekindustrie van nu Wie heeft in de muziekbusiness de touwtjes in handen? Om daar achter te komen, volgde ik het geld van de monsterhit ‘Drank & Drugs’ van de rappers Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Wat levert die hit op? En wie krijgt wat? Het onderzoek laat vooral zien: de muziekwereld kan veel transparanter. Lees het verhaal van Rufus Kain hier terug

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!

Ik word lid Eerst verder lezen

In gesprek:
Lex Bohlmeijer
Correspondent Goede gesprekken Geverifieerd door de redactie
Wat zouden jullie zelf aan broeder Dieleman willen vragen? Leg je vragen aan hem voor, dan probeert hij ze morgenochtend (zondag 10 april) vanaf 11.00 uur te zullen beantwoorden.