Zo ziet kwalcuisine eruit (foto’s!)

Volgens kwalvisserij-expert Lucas Brotz en voedselkundige Antonella Leone past kwal prima op de Europese menukaart. Voor wie benieuwd is hoe dat er eventueel uit zou zien, hier wat afbeeldingen en een filmpje.

Youtube plaatst cookies bij het bekijken van deze video Bekijk video op Youtube
Zo vangt, onderzoekt en bereidt Antonella Leone kwallen.
Een soort ‘Angus Beef Chart’ maar dan voor kwallen. Uit Japan.
Lucas Brotz (rechts) onderzoekt kanonskogelkwallen in Mexico, februari 2014.
Voedseldeskundige Antonella Leone uit Lecce bij een Chinese kwalboer.
Het gekookte, smakeloze kwalbakje à la Leone.
Leone’s kwaltempura.
Leone brieft de Napolitaanse chef-kok Gennaro Esposito over soorten kwallen.
Gennaro’s kwalgerecht I voor de EXPO 2015 in Milaan – dit is wat Lucas Brotz at.
Gennaro’s kwalgerecht II voor de EXPO 2015 in Milaan.