Volgens kwalvisserij-expert Lucas Brotz en voedselkundige Antonella Leone past kwal prima op de Europese menukaart. Voor wie benieuwd is hoe dat er eventueel uit zou zien, hier wat afbeeldingen en een filmpje.
Zo vangt, onderzoekt en bereidt Antonella Leone kwallen.Een soort ‘Angus Beef Chart’ maar dan voor kwallen. Uit Japan.Lucas Brotz (rechts) onderzoekt kanonskogelkwallen in Mexico, februari 2014.Voedseldeskundige Antonella Leone uit Lecce bij een Chinese kwalboer.Het gekookte, smakeloze kwalbakje à la Leone.Leone’s kwaltempura.Leone brieft de Napolitaanse chef-kok Gennaro Esposito over soorten kwallen.Gennaro’s kwalgerecht I voor de EXPO 2015 in Milaan – dit is wat Lucas Brotz at.Gennaro’s kwalgerecht II voor de EXPO 2015 in Milaan.
Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost
tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.
Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken
diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in
hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er
gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.
Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote
behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht
op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen
wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!