In het verleden is het steeds weer een succes gebleken, dus het is de hoogste tijd voor een nieuwe portfoliodag.

Vanaf deze week zijn in het hele land weer de van afgestudeerden op kunstacademies te bezoeken. Zelf bezoek ik altijd zo veel mogelijk van deze exposities, op zoek naar nieuwe beeldmakers. De rest van het jaar zoek ik in kranten en tijdschriften, op tentoonstellingen en festivals, op sociale media en blogs. En in de toegestuurde portfolio’s in mijn eigen mailbox. Mijn zoeken met mij mee.

Maar ik weet zeker dat er nog veel meer goede beeldmakers zijn met wie we zouden kunnen samenwerken op De Correspondent. Misschien zijn er wel beeldmakers met goede ideeën voor verhalen of specifieke projecten waar ze aan zouden willen werken. Misschien zijn het wel bestaande projecten die eigenlijk een plek zouden moeten krijgen op ons platform.

Ben jij een beeldmaker die graag met ons zou willen werken of heb je een project dat je graag bij ons onder de aandacht zou willen brengen?

Hier op De Correspondent werken we graag - het liefst zo veel mogelijk - met verschillende Soms aan een verhaal, waarvoor de beeldmaker het idee al dan niet zelf aandraagt. Soms aan een heel dossier van een correspondent. De beste producties ontstaan immers als een correspondent kan samenwerken met een beeldmaker die al geïnteresseerd is in dat specifieke onderwerp.

Naar die combinatie ben ik altijd op zoek. Naar beeldmakers met een eigen stijl, die met een eigenzinnig gevoel voor beeld inhoud kunnen visualiseren. En die een hart hebben dat sneller gaat kloppen van belangrijke journalistieke verhalen.

Dus om ervoor te zorgen dat de drempel om elkaar te vinden zo laag mogelijk is, organiseer ik eens in de zoveel tijd een portfoliodag op de redactie van De Correspondent. Vooraf maak ik een selectie uit alle inzendingen, zodat ik een hele dag elk halfuur met een andere beeldmaker kan praten.

De volgende portfoliodag staat gepland op 2 augustus 2016. Wil je meedoen, stuur dan vóór 18 juli een mailtje naar portfolio@decorrespondent.nl. dan kan ik op basis daarvan beoordelen of een gesprek voor ons allebei interessant kan zijn. Voor 22 juli laat ik je weten of je kunt komen.

Lukt het je niet om voor deze portfoliodag iets in te sturen? Ben je in die periode op vakantie? Geen getreur. Ik blijf dit soort dagen eens in de zoveel maanden organiseren.

Sneak previews op Instagram Veel beeld dat we op De Correspondent publiceren laten we door beeldmakers speciaal voor bij onze verhalen maken. Op Instagram geven we sneak previews van die beelden, vaak nog voor ze op De Correspondent worden gepubliceerd. Aandacht voor het beeld, zonder alle tekst er omheen. En tegelijk vormt daarmee dat account een mooi overzicht van al die soorten beeldmakers waar we mee samenwerken. Volg ons ook op Instagram Meld je aan via Facebook! Wil je op de hoogte blijven van de Portfoliodag of ken je iemand die jij op deze dag wil wijzen? Meld je aan voor het evenement en nodig beeldmakers die jij kent uit via Facebook! Naar het Facebookevenement

Meer over beeldredactie op De Correspondent:

Hoe beeld van bonsai onze lezers boos maakte Meestal is beeld in de journalistiek ondergeschikt aan het woord. Onterecht. Goede beeldredactie is niet kiezen voor het cliché, maar voor het onverwachte beeld. Die aanpak riep, toen ik bonsaifoto’s plaatste bij een verhaal over de levens van bomen, onverwacht heftige reacties op. Lees mijn verhaal hier terug