Luisteraars! We doorbreken het tweewekelijkse ritme voor een ingelaste podcast. Al een goede week lopen we met een drilboorkater rond. Praten werkt altijd therapeutisch, dus bij dezen.

We hebben het deze keer natuurlijk over de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten.

Zomaar wat onderwerpen die voorbijkomen:

  • Waar waren we toen Donald werd verkozen?
  • Hoeveel zorgen moeten we ons maken?
  • Wat was de rol van de media tijdens deze verkiezingen?
  • Is de democratie aan het falen of probeert ze ons iets te vertellen?
  • En bovenal: wat nu?

Tot slot: vergeet je niet te abonneren op De Rudi & Freddie Show. En mocht je het wat vinden, dan zouden we het erg op prijs stellen als je een recensie zou schrijven voor iTunes. Dat helpt om nog meer mensen te bereiken!

Tips, vragen, opmerkingen en snoeiharde kritiek blijven zoals altijd meer dan welkom.

Verder lezen:


Godwin-alert: Je kunt het fenomeen Trump niet begrijpen zonder de nazi’s De geschiedenis leert: demagogen winnen als de gevestigde orde geen antwoord meer heeft. Om erger te voorkomen hebben progressieven een winnaarspolitiek nodig. Lees het verhaal van Jesse over Trump terug 2016 is het 1933 van mijn generatie. Tijd om op te staan Hoe willen we herinnerd worden? Als generatie die zichzelf in slaap suste terwijl de planeet werd gefrituurd en het fascisme de kop opstak? Of als generatie die in verzet kwam en nieuwe dromen formuleerde? In dat laatste geval is er geen tijd te verliezen. Dit kunnen we doen. Lees hier het verhaal van Rutger over Trump terug Beste PVV-stemmer, u en ik hebben meer gemeen dan we denken Beste PVV’er, wij hebben niks gemeen, u en ik. Geen opvattingen, geen hobby’s, geen voorliefdes, niks. Dénken we. Lees hier het verhaal van Rob over Trump terug Zo werden verkiezingen verziekingen Vannacht kwam er dan eindelijk een einde aan wat eindeloos leek: de Amerikaanse verkiezingen. Bij velen sloeg de verkiezingsmoeheid genadeloos toe. De geschiedenis van de democratie laat zien waarom: verkiezingen zijn verziekingen geworden. Lees het verhaal van David van Reybrouck over de gebreken van representatieve democratie