Ga goed voorbereid stemmen met Stem Lokaal! op De Correspondent

Op 21 maart gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dan stemmen we op basis van… waarvan eigenlijk?

Verkiezingscampagnes draaien om woorden in plaats van daden. Ze worden vaak gevoerd door politici van nationale partijen over landelijke thema’s. En dat terwijl gemeenteraden worden bezet door lokale raadsleden die over zaken beslissen waar wij elke dag in onze eigen omgeving mee te maken hebben.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen bepalen we wie de komende vier jaar in onze gemeente gaat over bijvoorbeeld armoedebestrijding, jeugdzorg of ruimtelijke ordening. Over duurzaamheid, een prettige leefomgeving, openbaar vervoer of huisvesting.

Op De Correspondent besteden we aandacht aan onderwerpen die er óók toe doen in dorp, stad, buurt of straat. We nemen de lokale politiek onder de loep: welke rol spelen raadsleden daarin? En hoe dragen burgers bij aan het beleid op deze lokale thema’s?

Onze correspondent Marc Chavannes legt bovendien uit hoe gemeentefinanciën zijn ingericht, hoe de lokale democratie werkt en hoe je je kunt informeren om de stem uit te brengen die past bij wat jij belangrijk vindt.

Want, zoals correspondent Marc Chavannes ook schrijft: ‘Met doordachte twijfel stemmen is beter dan thuisblijven.’

Goed voorbereid naar de stembus? Volg dan de collectie Gemeenteraadsverkiezingen en krijg een seintje als er een nieuw verhaal is toegevoegd.

En volg ons event op Facebook via de link hieronder, en nodig vooral ook al je Facebookvrienden uit!

Liever alleen lezen op het platform? Volg onze collectie en je krijgt een seintje als we een nieuw stuk publiceren Meld je hier aan voor ons online evenement!
Hoofdredacteur