In ons recent verschenen jaarverslag mocht ik melden dat we in de drie jaar dat De Correspondent nu bestaat al hebben samengewerkt met In ons derde jaar hebben we in totaal 399 keer bij verhalen speciaal beeld laten maken. Dat is meer dan één per dag. Meer dan ik drie jaar geleden had durven hopen.

Maar dit wil niet zeggen dat we nu wel genoeg beeldmakers kennen. Nee, we zoeken altijd meer, want we willen zo veel mogelijk verschillende makers een podium kunnen bieden. Zo veelstemmig als al onze correspondenten zijn en zoveel verschillende onderwerpen als zij belichten, zoveel soorten beeld mag er ook op De Correspondent te vinden zijn.

Dus we blijven zoeken naar beeldmakers met een unieke stijl en aanpak. Beeldmakers met een specifieke interesse waarover onze correspondenten schrijven, zodat we ze aan elkaar kunnen koppelen voor de series die we publiceren. Makers die onze journalistieke producties op verrassende manieren kunnen verrijken.

In de afgelopen jaren heb ik nu een aantal keer een portfoliodag georganiseerd. En met veel succes, want het levert altijd onverwachte ontmoetingen en mooie samenwerkingen op. Hoogste tijd om er weer eentje te plannen.

Dus stuur nu in!

De regels zijn simpel: De volgende portfoliodag staat gepland op 29 maart 2017. Wil je stuur dan vóór 13 maart een mailtje naar portfolio@decorrespondent.nl.

Vervolgens maken we een selectie uit de inzendingen, zodat we een dag lang elk halfuur met een andere beeldmaker kunnen praten. In het verleden deed ik dit in mijn eentje, vanaf nu kan je mij of treffen tijdens deze volgende portfoliodag.

Stuur je portfolio en vertel waar je over zou willen praten. Maak een scherpe selectie (maximaal tien beelden), wees kort van stof (maximaal 200 woorden) en zo specifiek mogelijk over wat je zou willen bespreken. Heb je bijvoorbeeld een concreet project in gedachten of zijn er specifieke onderwerpen waaraan je zou willen werken?

Op basis daarvan kunnen Yara en ik beoordelen of een gesprek voor beide partijen interessant kan zijn. Uiterlijk 17 maart laten we je weten of je bent uitgenodigd.

Lukt het je niet om voor deze portfoliodag iets in te sturen? Lees je deze oproep te laat? Geen getreur. We blijven dit soort dagen eens in de zoveel maanden organiseren, dus stuur vooral je ideeën in en je komt vanzelf bij het selecteren voor de volgende portfoliodag aan bod.

Sneak previews op Instagram Veel beeld dat we op De Correspondent publiceren laten we door beeldmakers speciaal voor bij onze verhalen maken. Op Instagram geven we sneak previews van die beelden, vaak nog voor ze op De Correspondent worden gepubliceerd. Aandacht voor het beeld, zonder alle tekst er omheen. En tegelijk vormt daarmee dat account een mooi overzicht van al die soorten beeldmakers waar we mee samenwerken. Volg ons ook op Instagram

Meer over beeldredactie op De Correspondent:

Hoe beeld van bonsai onze lezers boos maakte Meestal is beeld in de journalistiek ondergeschikt aan het woord. Onterecht. Goede beeldredactie is niet kiezen voor het cliché, maar voor het onverwachte beeld. Die aanpak riep, toen ik bonsaifoto’s plaatste bij een verhaal over de levens van bomen, onverwacht heftige reacties op. Lees mijn verhaal hier terug Kunst moet van nice to know naar need to know in de journalistiek Meestal vind je interessante kunstprojecten alleen in de kunstsecties van media. En dat terwijl kunst goed in staat is ons op een andere manier naar de wereld te laten kijken. Daarom een pleidooi om kunst een prominentere rol te geven in journalistiek. Lees mijn verhaal hier terug