Economen houden niet van het doen van , maar Robert Went (Den Haag, 1955) is een man om in de gaten te houden. Het grote publiek kent hem minder goed, omdat hij niet aanschuift bij de dagelijkse talkshows. Onder economen wordt hij zeer gerespecteerd, reden te meer om hem op te zoeken. Hij doet zijn werk in de relatieve luwte van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) op een steenworp afstand van het Binnenhof.

Belangrijke publicaties van de WRR die mede onder de leiding van Went tot stand zijn gekomen zijn Minder pretentie, meer ambitie, over ontwikkelingshulp en Naar een lerende economie, over de positie van Nederland te midden van de razendsnel veranderende mondiale verhoudingen.

Went heeft een brede blik, globalisering is zijn specialiteit. En hij heeft als de reputatie opgebouwd van iemand die je moet volgen. Voor zijn 4315 internationale volgers selecteert hij het economische nieuws dat er in zijn ogen echt toe doet. Ten slotte komt er een boek aan onder de titel Crisisdiner. Het hoofdstuk dat Went bijdraagt is getiteld: ‘Voorbij het neoliberalisme naar het nieuwe (ab)normaal.’ We gaan het erover hebben. Daarnaast loopt Went hard en luistert hij de hele dag naar muziek.

Een gesprek over economie en idealen, over globalisering en de toekomst.