29
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
Regisseur Abdelkarim El-Fassi wil uit zijn Rotterdamse bubbel stappen, onder meer terug naar zijn Zeeuwse roots, om te begrijpen waar Nederlanders bezorgd over zijn. De video's van zijn serie Blanco vormen het persoonlijke verslag van zijn zoektocht.
Vera Mulder Correspondent Vooroordelen
Ik kom uit een Zeeuws dorpje, sta met één been in een witteyuppenbubbel en met één been in de multiculturele gemeenschap. Met een camera reis ik langs al die plekken om mensen te vragen waar ze bezorgd over zijn.

Kijken: Wat Hamza (7) over de verkiezingen weet, zegt veel over Nederland

In de eerste aflevering van mijn serie Blanco spreek ik Rotterdammer Thijs, die veel rechtser stemt dan ik, heb ik een goed gesprek met mijn multiculturele vrienden in een shishalounge en ga ik terug naar mijn Zeeuwse roots. In Souburg vertellen mijn zevenjarige neefje Hamza en zijn beste vriend Djayce me wat zij weten van de politiek. Als Geert Wilders aan de macht komt, staat hun vriendschap op het spel, denken zij.

YouTube

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Democratie & Media.

Meer lezen en kijken?

De gemene deler van PVV-stemmers: het gevoel dat hen iets is afgenomen Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik een werkende rechtenstudente uit Zuid-Holland die PVV wil stemmen. In dit stuk reageer ik op jullie bijdragen. Lees het verhaal van Joris hier terug Stel, meer dan de helft van de Nederlanders is straks moslim. Wat voel je daarbij? Hij schreef een van de boeiendste boeken van het jaar: Maarten Zeegers, de journalist die zich drie jaar voordeed als moslim om de groeiende invloed van religie in de Haagse wijk Transvaal te peilen. Wat het over de Nederlandse identiteit vertelt, is razend actueel. Lees het verhaal van Arjen hier terug Wat ik verloor toen ik me afzette tegen mijn Marokkaanse familie Ik groeide op in een hechte Marokkaanse gemeenschap, maar verlangde ernaar onafhankelijk te zijn. Die vrijheid vond ik, en daarmee mijn schrijverschap. Maar het bleek een holle vrijheid. Je kan oud worden met onafhankelijkheid, maar je sterft wel voortijdig. Lees het verhaal van Abdelkader Benali hier terug

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!

In gesprek:
Abdelkarim El-Fassi
Programmamaker Geverifieerd door de redactie
Wat vinden jullie van deze eerste aflevering? Zijn de zorgen herkenbaar?