Vandaag publiceren we de belangrijkste bevindingen uit de vijfde vragenlijst voor Nieuw in

Hieronder vind je grafieken van alle data terug. De antwoorden op de open vragen publiceren we vanwege privacyredenen niet op deze manier. Aangezien we hieronder de nummering van de vragenlijst aanhouden, ontbreken soms bepaalde vraagnummers - die van de open vragen.

Belangrijk te weten: deze cijfers zijn voor de hele groep nieuwkomers. Ze zeggen alleen iets over ónze steekproef.

Veel plezier met grasduinen!

Deze update is onderdeel van het initiatief Nieuw in Nederland. Zonder financiële bijdrage van was dat niet mogelijk geweest.

Meer verhalen?

Honderden Correspondentleden praten met vluchtelingen over hun eerste jaar in Nederland. Doe je mee? Doe mee met een uniek initiatief. Hoe gaat het verder met vluchtelingen als ze eenmaal hier zijn? De Correspondent mobiliseert honderden leden om dat uit te zoeken. Geef je vandaag nog op. Lees het verhaal van Dick hier terug Zeven antwoorden op de meestgestelde vragen over het initiatief Nieuw in Nederland Tien dagen geleden startten we het initiatief Nieuw in Nederland om Correspondentleden aan vluchtelingen te koppelen en op basis daarvan verhalen te maken. Hoe staat het met de aanmeldingen? En kan je meerdere keren meedoen? Die en andere vragen beantwoorden we in deze update. Lees het verhaal van Dick hier terug Hier verzamelen we alle verhalen én vertalingen van het initiatief Nieuw in Nederland Ruim driehonderd Correspondentleden interviewen vluchtelingen over hun nieuwe bestaan in Nederland. Hun verhalen vormen de basis voor de stukken binnen het initiatief Nieuw in Nederland. Hier zetten we al die verhalen én vertalingen op een rij. Lees alle verhalen hier terug