21
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail
Regisseur Abdelkarim El-Fassi komt uit een Zeeuws dorpje, staat met één been in een witteyuppenbubbel en met één been in de multiculturele gemeenschap. Met een camera reist hij langs al die plekken om mensen te vragen waar ze bezorgd over zijn. De video's van zijn serie Blanco vormen het persoonlijke verslag van zijn zoektocht.
Vera Mulder Correspondent Vooroordelen
Ik trok afgelopen weken met mijn camera door Nederland, langs onbekenden, buren en vrienden. Welke zorgen verbinden ons, van de Achterhoek tot Rotterdam tot Zeeland? Kijk vandaag alle afleveringen van Blanco en reis met me mee door Nederland.

Bingen op zondag: Blanco. Een reis door Nederland van shishalounge tot boerenland

In aflevering 1, De bubbel, praat ik met mijn Rotterdamse vrienden over waarom we ons meer terugtrekken in onze bubbel. In mijn oude dorp Zeeland laat mijn neefje Hamza (7) mij zien waar hij bang voor is. Wat hij weet over de verkiezingen, zegt alles over Nederland.

YouTube

Aflevering 1: De bubbel

In aflevering 2, De buren, vertelde mijn vader die nog in Zeeland woont dat onze buurman op Geert Wilders stemt. Klopt het dat die lieve man kiest voor een partij die mij niet moet?

YouTube

Aflevering 2: De buren

In aflevering 3, De ‘boeren’, begeef ik me op onbekend terrein: de Achterhoek. Ik praat met kleurrijke onbekenden, maar besef me dat ik op zoek ben naar een karikatuur van de PVV’er. Ik ga terug naar Zeeland, waar de buurman van mening is veranderd.

YouTube

Aflevering 3: De ‘boeren’

Meer over dit thema?

‘Ik merk dat de islam een grotere rol begint te spelen. Er is meer homohaat’ Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Daarom sprak ik Erwin van Dalen, die PVV wil stemmen 15 maart. Lees het verhaal van Joris Luyendijk hier terug Ode aan de domme vraag Nu het draaiorgeltje van de verkiezingen weer volop speelt, kunnen we het enkel nog overstemmen met onze vragen, onze vele, simpele, onbeantwoorde vragen. Lees het verhaal van David Van Reybrouck hier terug Het woord ‘bubbel’, doorgeprikt Filterbubbels, mediabubbels, elitebubbels, financiële bubbels: het transparante, fragiele belletje is dé metafoor geworden voor verdeeldheid, aanstaande crises en het eigen gelijk. Maar wat betekent het nu precies? Lees het verhaal van Lynn hier terug

Benieuwd naar de rest van het artikel?

Dan kun je gewoon verder lezen. Wij geloven niet in betaalmuren, omdat we het belangrijk vinden dat onze journalistiek zoveel mogelijk mensen bereikt. Wil jij toegang tot alle verhalen? Word dan lid!

In gesprek:
Abdelkarim El-Fassi
Programmamaker Welk gesprek zouden jullie graag voeren, in aanloop naar de verkiezingen?
Welk gesprek zouden jullie graag voeren, in aanloop naar de verkiezingen?