Dag luisteraars! Rudi is er weer eens niet, hij is op tournee door het Verenigd Koninkrijk. Maar, er zijn waardige vervangers. Dit keer een speciale verkiezingseditie met Rob Wijnberg en Jelmer Mommers.

In talkshow na talkshow, in debat na debat gaat het over de peilingen, de toekomstige coalities, het Asscher-effect (of het gebrek daaraan). Maar welke onderwerpen werden deze verkiezingen niet besproken? Daar gaan we het deze podcast over hebben.

Onderwerpen die langskomen

  • Welke onderwerpen onbesproken bleven tijdens deze verkiezingen;
  • Hoe de VVD kolencentrales openhoudt (en zelfs onderzoek naar sluiting van kolencentrales tegenhoudt);
  • Welke partijen hebben wel plannen om de klimaatdoelstellingen te halen;
  • Waarom Jesse woest is over het gebrek aan debat over armoede en schulden;
  • Wat Rob, Jesse en Jelmer gaan stemmen

Een noot van Jelmer: in de podcast onderschatte ik

Meer lezen?

De schuldsanering is vernederend, duur en ineffectief. Maar het kan anders In Nederland is de schuldhulpverlening uitgegroeid tot een bizarre industrie. Een bureaucratisch moeras waarin de schuldenaar niet geholpen wordt, de schuldeiser zijn geld zelden terugziet en de belastingbetaler voor de kosten opdraait. Gelukkig kan het ook anders. Lees hier het verhaal van Jesse over de schuldenindustrie Hoe zorg je dat iedere leerling dezelfde kansen krijgt? In ieder geval niet met het huidige beleid Verkiezingsprogramma’s staan vol met maatregelen om kansenongelijkheid in het onderwijs tegen te gaan. Want: kinderen van lager opgeleide ouders blijven vaker achter. Maar wat moeten we met die verkiezingsbeloftes? Politieke partijen zorgden de afgelopen jaren zelf voor die toenemende ongelijkheid. Lees het verhaal van Johannes hier terug Voor een veiliger Nederland moet je juist niet bij de VVD zijn Met een speciale zoekmachine krijgen we eindelijk inzicht in wat partijen waarmaken van wat ze beloven. Deze keer: veiligheid. Wat hebben partijen beloofd in 2012 en wie beschermt ons het beste? Lees het verhaal van Bart hier terug Mini-media-analyse: Diana Matroos en het verschil tussen vragen om een reactie en vragen om een antwoord Een mooi staaltje framing: RTL schrijft dat de kritiek op Diana Matroos zou zijn dat ze de lijsttrekkers tijdens het RTL-debat "te stevig zou hebben bevraagd". Maar dat is nu juist exact níet wat ze deed. Mini-media-analyse: Diana Matroos en het verschil tussen vragen om een reactie en vragen om een antwoord