Zou het aan scholieren liggen dan zou GroenLinks met 30 zetels de grootste partij worden bij de Tweede Kamerverkiezingen. D66 zou volgen met 27 zetels, en de VVD met 24 zetels. Het CDA zou het veel minder goed doen dan de peilingen laten zien, en maar 8 zetels halen. Dat blijkt uit onder scholieren.

Voor de onderwijspodcast En NU luisteren! ging mijn mentorleerling Sam (17) op pad met 1.001 vragen over de verkiezingen.

Wat ik me afvroeg na het luisteren: bepaalt Zondag met Lubach waar scholieren op stemmen?

Luister ook:

Deze leerlingen hoefden twee weken niet naar de les. Dit leerden ze Wat gebeurt er als leerlingen niet verplicht naar de lessen hoeven? Drie leerlingen uit mijn mentorklas 5 vwo ondervonden het. Lees en luister mee, en vraag de leerlingen alles wat je over het experiment wilt weten. Luister de aflevering hier terug Podcast: Yasmine (16) zou onderzoek doen naar talent op school, maar het liep anders School is niet alleen naar de les gaan en huiswerk maken, ze is ook ontplooiing. Voor de podcast En NU luisteren! zochten Yasmine en Lotte uit hoe je dat nou doet, jezelf ontplooiien. Luister de aflevering hier terug Podcast: Yasmine (16) zoekt uit hoe het is om niet-hetero te zijn Eén vijfde van alle lesbische, homo- of biseksuele jongeren geeft aan nog niemand in de intieme kring verteld te hebben over zijn of haar lhbt-gevoelens. Voor de podcast En NU luisteren! zoekt Yasmine (16) uit: hoe is het om niet-hetero te zijn? Luister de aflevering hier terug