Hallo luisteraars! Hierbij het tweede deel van ons gesprek met econoom Bas Jacobs. eindigden we met bezuinigingen in Griekenland. Deze aflevering gaan we vrolijk door met bezuinigen. En heel veel meer.

Nog even waarom Bas Jacobs zo’n leuke gesprekspartner is: hij luistert naar andersdenkenden, is bereid zijn mening aan te passen én is heel goed in staat de uitgangspunten van de economie te verdedigen. Luister maar!

De onderwerpen die langskomen

  • Het verschil tussen academische economen en media-economen.
  • Waarom politieke partijen zich zo graag achter bezuinigingen scharen.
  • Hoe Bas Jacobs van mening veranderde over de economische gevolgen van globalisering.
  • En wat er nodig is om van de euro wel een succes te maken.
Podcast: Waarom het beleid van Rutte en Dijsselbloem níet goed was voor de economie Weinig economen kunnen zo helder uitleggen hoe het zit als Bas Jacobs. In de Rudi & Freddie Show van vandaag vragen we hem wat hij heeft geleerd van de financiële crisis en vertelt hij dat de laatste twee kabinetten helemaal niet zo goed waren voor de economie. Beluister onze eerdere podcast Als je nog steeds denkt dat Jeroen Dijsselbloem Griekenland heeft geholpen, lees dan dit Iedere keer verbaas ik mij over de alternatieve werkelijkheid waarin Nederlandse politici en journalisten zijn terechtgekomen als het over Griekenland gaat. Laten we dus de feiten even afgaan. Lees het verhaal van Jesse hier terug Het idee dat de euro kan redden werd bedacht door de nazi’s We zien de eurocrisis als een verhaal van schuld en boete. Noord-Europa is deugdelijk, Zuid-Europa zondig. Maar dat is een totale misvatting. Als we de eurocrisis ooit willen oplossen, moeten we er anders over denken. Hoe? Het antwoord is, je gelooft het niet, bij de nazi’s te vinden. Het idee dat de euro kan redden werd bedacht door de nazi’s