22
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail

Jurist gezocht: scoor karmapunten, stop de bizarre boetemachine van de overheid

Er zijn mooie dingen in de maak! Ik zat gisteren een kop koffie te drinken met Jelle Klaas en Merel Hendrickx van het Public Interest Litigation Project. Zij voeren strategische procedures ten behoeve van de goede zaak. Eerder deed Jelle bijvoorbeeld al de bed-, bad- en broodzaak, waarin hij een humaner beleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers bepleitte (hij won die zaak).

Naar aanleiding van mijn laatste artikel wilden zij eens proberen of het mogelijk is een procedure aan te spannen tegen de overheid omtrent de gekte met boetes voor onverzekerde voertuigen. Want: mensen die de cel in belanden vanwege boetes die ze niet kunnen betalen voor auto’s die niet bestaan - je zou zeggen, dat moet niet kunnen.

Ze zoeken nu rechtenstudenten of juristen die onderzoek willen doen naar de jurisprudentie om te kijken wat een kansrijke procedure zou zijn. Dus: ben jij iemand met een juridische achtergrond die enorme karmapunten wil scoren door zich in te zetten voor de goede zaak? Mail dan naar: contact@pilpnjcm.nl

Het absurde Nederlandse boetebeleid: 18.733 celstraffen voor onverzekerde auto’s (die in de garage staan)
Correspondent Economie