Op de dag dat Manou (17) in een aflevering van vertelde dat ze graag filosofieles zou willen krijgen op school, kreeg ik een Twitterberichtje van de voorzitter van de Vereniging Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs (VFVO): dat kon geregeld worden.

Acht weken lang kreeg Manou met 24 andere leerlingen uit 5 vwo filosofieles. Wat vond ze ervan? Daar kom je in deze aflevering van En NU luisteren! achter.

En NU luisteren!
12. Manou (17) volgde twee maanden filosofieles
SoundCloud

Productie: Romanee Rodriguez en Johannes Visser. Montage: Romanee Rodriguez

Verder luisteren?

Podcast: Sam (17) komt er in Rome achter wat je aan Grieks en Latijn hebt Er zijn leerlingen die jaren met frisse tegenzin Latijn en Grieks volgen omdat ze weten: na al die jaren mag ik mee op Romereis. Voor Sam (17) is het eindelijk zover. In deze aflevering van En NU luisteren! neemt hij jullie mee om erachter te komen wat we nu eigenlijk moeten met die dode talen. Beluister de podcast hier Podcast: Had Manou (17) eindelijk een idee voor haar profielwerkstuk, twijfelt ze weer In 5 vwo moeten leerlingen een profielwerkstuk schrijven. Hoewel ze het pas volgend schooljaar in hoeven te leveren, zijn ze er nu al druk mee bezig. Luister de nieuwe aflevering van En NU luisteren! maar. Beluister de podcast hier