Beste luisteraars! Een bijzondere editie van De Rudi & Freddie Show deze week, want voor het eerst namen we ’s avonds op. Bovendien was onze correspondent Economie na een te hard stokbrood zijn zoveelste tand verloren. Nieuw is dat hij hem heeft ingeslikt.

Hoe het ook zij: we hebben weer een langdurige rant van Jesse in de aanbieding - deze keer moeten de fiscalisten eraan geloven.

In de afgelopen maanden deed Jesse onderzoek naar de omvang van Nederland als belastingparadijs. Jesse ontdekte - op basis van vertrouwelijke documenten - hoe een obscure wetswijziging Nederland tot een van de grootste belastingparadijzen ter wereld heeft gemaakt.

Wat er zoal voorbijkomt in deze podcast:

  • Rutger die ineens stapels boeken over het opvoeden van kinderen bestelt;
  • CV-BV-structuren, of ‘konijneendconstructies’, zoals Jesse ze noemt;
  • Hoe je een Wob-verzoek indient;
  • Waarom de NOS wel aandacht besteedt aan de vleugel van Thiery Baudet maar niet aan de bevinding dat in Nederland een half biljoen dollar is opgepot door multinationals;
  • De aankondiging van de eerste Rudi en Freddie Live Show!

Kom je ook?

Tijdens de volgende editie van De Rudi & Freddie Show kun jij meepraten, als je tenminste de opname bij komt wonen in Amsterdam Tuindorp Oostzaan (de wijk waar de Rudi en Freddie Show altijd wordt opgenomen).

De volgende uitzending vindt plaats op donderdag 6 juli om 19.30 uur.

Er is maar beperkt plek, dus mocht je erbij willen zijn, mail dan naar Machteld, via evenementen@decorrespondent.nl. Zij laat je dan zo snel mogelijk weten of je een plekje hebt bemachtigd en waar de opnames precies plaatsvinden. Je kunt maximaal één iemand extra aanmelden, dat doe je door ook de naam en het e-mailadres van die persoon door te geven.

Aanmelden is gratis. We experimenteren die avond met het pay-what-you-want-principe, waarbij je aan het einde van de avond zelf kunt bepalen wat je wilt betalen.

Mocht je jouw ideeën en vragen wel willen delen, maar kun je er niet bij zijn, stuur ze dan op naar evenementen@decorrespondent.nl

Meer lezen?

Zo werd Nederland het grootste belastingparadijs voor Amerikaanse multinationals Niet Bermuda of Luxemburg, maar Nederland is het grootste belastingparadijs voor Amerikaanse multinationals. Dat ontdekte ik na maanden onderzoek van honderden vertrouwelijke documenten, e-mails en gespreksnotities. En het is allemaal te danken aan een regeling die Nederlandse politici in 2005 onopgemerkt invoerden. Lees het verhaal van Jesse hier terug Dit obscure besluit zorgt ervoor dat Amerikaanse bedrijven tientallen miljarden dollars belasting ontwijken In deze editie van mijn nieuwsbrief: hoe mijn verhaal over belastingparadijs Nederland in de Tweede Kamer werd ontvangen, en een volkomen mesjogge klimmer. Lees het verhaal van Jesse hier terug