Beste,

Op dit moment bezoek ik La Biennale di Venezia, een enorme tweejaarlijkse kunstmanifestatie met werken van over de hele wereld. Het is de zevende keer op rij dat ik naar Venetië reis om deze biënnale te bezoeken, want het is een geweldige plek om veel kunstenaars, projecten en trends in beeldende kunst te ontdekken.

Mocht ik interessante dingen tegenkomen, dan vertel ik er graag over in mijn volgende persoonlijke nieuwsbrief. Voor deze week hou ik het bij:

De nieuwe portfoliodag die we organiseren op 12 juli!

Eerder Mijn beeldcollega Yara en ik zullen een selectie maken uit alle inzendingen. Op 12 juli ontvangen we dan elk half uur een andere beeldmaker voor kennismaking met hun portfolio en ideeën.

Uit alle voorgaande portfoliodagen die we hebben georganiseerd zijn interessante samenwerkingen voortgekomen. Het is een heel leuke manier om nieuwe makers te ontdekken, en om te zien en horen waar beeldmakers graag aan werken. Heeft een van onze correspondenten daarna een project dat goed aansluit op het portfolio van een maker, dan is de samenwerking zo opgezet. Ook kan het idee van een beeldmaker leiden tot een verhaal of serie, al dan niet in samenwerking met een correspondent.

Want beeldmakers hebben vaak genoeg goede ideeën over welke - én hoe - verhalen verteld kunnen worden.

Maar we organiseren dit ook omdat ik het belangrijk vind dat we benaderbaar zijn voor beeldmakers. Want beeldmakers hebben vaak goede ideeën over welke - én hoe - verhalen verteld kunnen worden.

Bovendien bestaat onze beeldredactie uit allemaal beeldmakers (twee fotografen en twee illustratoren/redactioneel ontwerpers). Wij weten allemaal hoe moeilijk het is om jezelf onder de aandacht te krijgen bij nieuwe opdrachtgevers. En dat terwijl we niets liever willen dan nieuwe goede makers ontdekken, nu wij aan de opdrachtgeverskant zitten.

Dus: ben (of ken) je een beeldmaker met ideeën voor (beeld)verhalen en -projecten, die denkt dat zijn werk goed past op De Correspondent of bij een specifieke correspondent, dan zou ik het heel leuk vinden als je je portfolio en motivatie vóór 26 juni stuurt naar portfolio@decorrespondent.nl. Wie weet ontmoeten we elkaar dan op 12 juli. Verblijf je op dat moment in het buitenland, dan hebben we graag een gesprek met je via Skype (en Engels is geen probleem).

Én: na de portfoliodag kan ik dan weer in een volgende persoonlijke nieuwsbrief vertellen over de nieuwe beeldmakers die we hebben ontdekt.

Groeten vanuit Venetië!

Op de hoogte blijven van beeld op De Correspondent? In mijn wekelijkse mail deel ik wat ik zoal tegenkom als correspondent Beeld & Beeldvorming. Én ik geef kijkjes achter de schermen bij onze beeldredactie. Schrijf je hier in voor mijn wekelijkse mail

P.S. Nieuwsgierig met welke beeldmakers we zoal samenwerken?

Mijn eerdere nieuwsbrieven teruglezen?

Ruim 3 jaar en 121 portretten verder: een bijzondere samenwerking tussen fotograaf en correspondent Al ruim drie jaar maakt Marijn Smulders de foto’s bij de podcast Goede gesprekken van correspondent Lex Bohlmeijer. Het zijn portretten waar een bijzondere samenwerking achter schuilgaat. Zo werk ik graag samen met beeldmakers. Lees het verhaal van Sterre hier terug

Hoe een fotograaf de beeldvorming van oude, nieuwe en neppe presidenten blijft beïnvloeden Al jaren volg ik het werk van Pete Souza op de voet. Acht jaar lang was hij de Witte Huis-fotograaf van Barack Obama. Nu is hij wel aan vakantie toe, zou je denken. Niet dus. Met zijn foto’s blijft hij zich oude, nieuwe en neppe presidentschappen aan bemoeien. Lees het verhaal van Sterre hier terug

Waarom we óók in beeld steeds internationaler samenwerken Deze week publiceerden we een verhaal vanuit Colombia, gemaakt door een lokale journalist én fotograaf. Op onze beeldredactie werken we steeds vaker met buitenlandse beeldmakers. Omdat ze soms wat onopgemerkt blijven, deel ik deze week graag een paar recente pareltjes. Lees het verhaal van Sterre hier terug