Het Membership Puzzle Project, een samenwerkingsverband van De Correspondent en wil graag weten wat je betrokkenheid bij de journalistiek voor jou betekent.

Samen met De Correspondent leidt Jay Rosen - een van de belangrijkste journalistiekprofessoren van de Verenigde Staten - het onderzoek naar Als onderzoeksdirecteur van het Membership Puzzle Project en voormalig onderzoeker bij The New York Times daarbij. Op de website van het Membership Puzzle Project kun je over het project.

Met ons onderzoeksteam leren we momenteel veel over ledenmodellen bij media. En dan vooral de modellen waarbij het niet enkel om ‘abonnees’ gaat, maar waarbij het tussen lezers en de journalistiek centraal staat. We lezen veel academische literatuur en praten met lezers en luisteraars, en met makers van journalistiek van over de hele wereld. Zo leren we hoe ze samenwerken.

We willen je graag interviewen

Nu is het tijd om Correspondentleden te interviewen om te ontdekken welke relatie jullie hebben met De Correspondent. Daarom komen Jay Rosen en ik op 24 en 25 juli vanuit New York naar Nederland. We zoeken leden die verschillende manieren van interactie met dit platform hebben.

Als je correspondenten hebt geholpen bij het maken van een verhaal, bijvoorbeeld door mee te lezen, bronnen aan te dienen of er zelf een te zijn, dan willen we graag het hoe en waarom weten. Maar je hoeft zeker geen directe input voor een verhaal te hebben geleverd om mee te doen! Als je een vaste lezer bent, dan horen we graag wat je motiveert om betalend lid te zijn. Uiteindelijk willen we snappen welke factoren tot een positieve ervaring leiden voor leden én organisaties.

We zullen onze bevindingen publiekelijk delen zodat allerlei media daarvan kunnen profiteren - en dan vooral de onafhankelijke media die hun eigen ledenmodellen willen lanceren of doorontwikkelen.

De resultaten van de interviews zullen De Correspondent helpen om het platform te verbeteren, en daarom zullen enkele correspondenten deelnemen aan de interviewsessies.

Wil jij meedoen?

Handig om te weten, de interview-kandidaten:

  • zijn beschikbaar voor een interview in Amsterdam op maandag 24 juli of in Rotterdam of Utrecht op dinsdag 25 juli;
  • worden verwacht op een centrale locatie in de stad, in een onderzoekscentrum - de exacte locatie wordt later bevestigd;
  • doen óf mee aan een kleine groepssessie in de avond (duur: twee uur), óf aan een individueel interview gedurende de dag (duur: een uur).
  • kunnen zich goed uitdrukken in het Engels, want dat is de voertaal.

Om je voor je tijd en input te bedanken, hebben we een klein bedankje. Ook kunnen we je reiskosten (met een betaalbewijs) tot twintig euro vergoeden. De leden die meedoen met de groepssessies eten met ons mee. En de leden die meedoen met de individuele sessies zullen een correspondent (schrijvend of niet-schrijvend) ontmoeten!

Enthousiast? en beantwoord een paar vragen over jezelf. In dit formulier kun je aangeven welke plek en tijd je voorkeur hebben. De uiterste inschrijfdatum is 12 juli om 17.00 uur.

We kunnen waarschijnlijk niet iedereen uitnodigen; je hoort snel of je uitgenodigd wordt. Indien we je niet kunnen ontmoeten, wees niet getreurd: we zullen virtueel contact houden. Alvast bedankt!

Dit artikel is uit het Engels vertaald.