Vanavond ben ik om 18.30 uur op Radio 1. Want wordt uw volgende auto elektrisch?

Vandaag rolt de eerste betaalbare elektrische auto van de band. Wordt uw volgende auto elektrisch?

Dat is het gespreksthema vanavond bij radioprogamma Dit Is De Dag. Ik doe mee, met hoofdredacteur Carlo Brantsen van automagazine Carros en Robin Berg van het project We Drive Solar.

De uitzending is op Radio 1 tussen 18.30 en 19.00 uur.

Op De Correspondent onderzocht ik eerder hoeveel CO2 er vrijkomt bij het maken van de batterij voor de elektrische auto en bij het maken van de elektriciteit die erin gaat. En hoe dat zich verhoudt tot de CO2 die vrijkomt tijdens een gemiddeld leven van een benzineauto in Nederland.

Verder schreef ik afgelopen maanden verhalen over grondstoffenwinning, recycling en innovatiemogelijkheden voor de batterij.

Leuk als je meeluistert! De links naar het radioprogramma en mijn eerdere verhalen vind je hieronder.

De CO2-vergelijking: ‘Waarom de elektrische auto nu al groener rijdt (maar er betere argumenten zijn om over te stappen)’ Over grondstoffenwinning: ‘Hoe Tesla in Amerika aan een mijn bouwt waar auto’s uit komen’ Over recycling: ‘Batterijen schadelijk voor het milieu? Ze gaan het redden!’ Over innovatie: ‘Zo probeert deze Nederlandse start-up zijn nieuwe batterij in onze auto’s te krijgen’ De website van radioprogramma Dit Is De Dag
Correspondent Mobiliteit & Stadsleven
Thalia Verkade