De Rudi & Freddie Show
Met advocaat Jelle Klaas die procedeert voor de goede zaak
SoundCloud

Opname en montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Na de liveshow, nu weer een podcast op de zolderkamer van podcastmaker Romanee Rodriguez. Dit keer met advocaat Jelle Klaas. Een fascinerend figuur, dat zie je al gelijk aan de kledingstijl die zich nog het best laat omschrijven als krakerchic (kraker van boven, Zuidas van onder).

Klaas werkt bij het waar hij strategisch procedeert voor de goede zaak. Denk: stromend water voor kinderen behouden en zorgen dat uitgeprocedeerde vluchtelingen een bed, bad en brood krijgen.

Onderwerpen die langskomen

  • Wat is dat überhaupt, procederen voor mensenrechten?
  • Wat gebeurt er met asielzoekers als ze uitgeprocedeerd zijn?
  • Hoe mensenrechten steeds meer uitgehold worden onder het mom van anti-terrorismewetgeving.
  • Hoe het recht op demonstraties steeds vaker wordt ingeperkt.

Meer luisteren?

Podcast: Stel, de meeste mensen deugen. Wat dan? De meeste wetten die uit Den Haag komen, worden geschreven in de veronderstelling dat de meeste mensen niet deugen. Is het niet tijd voor een hoopvoller mensbeeld? We hebben het erover bij de Rudi & Freddie Show. Met leuke vragen uit het publiek! Luister onze podcast hier terug Luisteren: Als je aan mijn privacy komt, tast je onze vrijheid en democratie aan Hans de Zwart is directeur van de onafhankelijke organisatie Bits of Freedom, die opkomt voor onze digitale burgerrechten. De Zwart strijdt tegen de neiging van de overheid om maar zoveel mogelijk data verzamelen, in het belang van de veiligheid. Luister de podcast van Lex hier terug