De Rudi & Freddie Show
Deze actieonderzoeker zou zo minister kunnen worden (deel 2)
SoundCloud

Opname en montage: Romanee Rodriguez

Dit is de tweede helft van ons interview met actieonderzoeker Albert-Jan Kruiter.

Voor wie de vorige podcast heeft gemist: Albert-Jan is een gepromoveerd bestuurskundige met een zwarte band in bureaucratisch judo. De ene helft van de week helpt hij mensen die verstrikt zijn geraakt in de regels, protocollen en beslisbomen van onze verzorgingsstaat. De andere helft leest hij de verzamelde werken van dode filosofen.

Dat merk je tijdens het gesprek: hij praat even makkelijk over De Tocqueville als over het aanbestedingsbeleid van gemeenten. Dit keer praten we over de kwaliteit van lokale politici, de gevolgen van decentralisaties en wat Albert-Jan ziet als onze grootste maatschappelijke problemen.

Meer luisteren?

Podcast: Deze actieonderzoeker wordt genoemd als nieuwe minister van Sociale Zaken (door ons) In deze nieuwe aflevering van De Rudi & Freddie Show interviewen we bestuurskundige Albert Jan Kruiter - die wat ons betreft zo minister zou mogen worden. Podcast: Deze actieonderzoeker wordt genoemd als nieuwe minister van Sociale Zaken (door ons) Podcast: Deze fascinerende advocaat komt in actie tegen gemeenten die het water afsluiten bij gezinnen Advocaat Jelle Klaas procedeert voor de goede zaak. Tegen etnisch profileren door de politie. Of voor de bed-bad-broodregeling voor asielzoekers. Nu wil hij voorkomen dat gezinnen met kinderen zonder stromend water komen te zitten. Lees het verhaal van Jesse hier terug Podcast: Politici moeten beseffen dat zij de baas zijn, vindt Jan Terlouw Hij heeft een briljante carrière achter de rug als wetenschapper, politicus en schrijver, en kan het nog altijd niet laten zich te mengen in het maatschappelijk debat: Jan Terlouw (1931). Uit zijn recente boeken spreekt een grote bezorgdheid over de klimaatverandering. Als er hoop is, dan ligt die in de verbeeldingskracht van jonge generaties. Luister de podcast van Lex hier terug