Spring naar inhoud

Stichting Democratie en Media steunt de toekomstige The Correspondent met een voorfinanciering

Afgelopen maart kondigden we aan dat we in 2018 een Engelstalige versie van De Correspondent willen lanceren: The Correspondent. Vandaag hebben wij jullie weer fijn nieuws te vertellen.

The Correspondent zal net als De Correspondent mogelijk gemaakt worden door ledenfinanciering. Maar om een internationale ledencampagne op te zetten, hebben we vooraf ook geld nodig. Denk aan het aannemen van een campagneteam en het huren van een kantoor om dat team in onder te brengen.

Dat is waar Stichting Democratie en Media (SDM) - een onafhankelijk fonds zonder winstoogmerk, in 1944 voortgekomen uit verzetskrant Het Parool - ons tot onze grote vreugde mee helpt.

De hulp bestaat uit een investering van 300.000 euro en een converteerbare lening van eveneens 300.000 euro. In ruil daarvoor krijgt SDM een belang van 5 procent en een prioriteitsaandeel, waarmee het fonds de principes achter het platform kan bewaken als The Correspondent later met ledenfinanciering is gelanceerd.

Die rol vervult SDM ook al vier jaar bij De Correspondent. We zijn heel blij dat we die samenwerking nu ook wereldwijd kunnen voortzetten.

SDM-directeur Nienke Venema: ‘SDM wil onafhankelijke journalistiek mogelijk maken, zowel nu als in de toekomst. Vernieuwing is daarbij onmisbaar. Het succes van De Correspondent laat zien hoe belangrijk het is om te durven investeren in innovatieve ideeën en experimenten. We hebben vertrouwen in het team achter De Correspondent en kijken uit naar de resultaten van deze internationale expeditie.’

Wij ook!

Lees de internationale aankondiging uit maart terug In 2013 vertelden we jullie voor het eerst over Stichting Democratie en Media. Dat artikel kun je hier teruglezen. Villamedia, vakblad voor de journalistiek, schreef laatst een artikel over SDM: ‘SDM steunt ruggengraat journalistiek’ Lees de aankondiging (en persbericht) bij SDM