De Correspondent bestaat eind deze maand vier jaar. In die tijd is de homepage hetzelfde gebleven, namelijk een opsomming van de artikelen die we publiceren, op volgorde van publicatiedatum.

En dat is eigenlijk een beetje gek. Want ook al zijn we een zelfverklaard medicijn tegen de waan van de dag, onze publicatiemethode lijkt behoorlijk veel op die van een site als NU.nl: chronologisch. Daardoor zakt een belangrijk (onderzoeks)artikel bijvoorbeeld al snel uit beeld, terwijl een korte notitie misschien lang prominent bovenaan blijft staan. Het publicatiemoment is nu immers doorslaggevend, niet de relevantie of urgentie van een verhaal.

Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we een aantal wijzigingen willen doorvoeren aan onze homepage. We gaan verschillende secties introduceren waarmee we beter kunnen bepalen wat we wanneer, op welke manieren hoelang in de etalage kunnen zetten.

Omdat dit nogal een grote verandering is, willen we de nieuwe site al tijdens de ontwikkeling door een groepje leden laten testen. Om te kijken of de nieuwe functionaliteiten in de smaak vallen, en om te ontdekken of we sommige dingen beter anders kunnen doen.

De opzet van de test

We ontwikkelen de nieuwe elementen van de homepage stap voor stap, en zullen ze in verschillende etappes beschikbaar maken voor leden die mee willen doen aan de test.

De opzet van deze test is als volgt:

  • Op donderdag 14 september ontvangen we je graag om 20:00 uur op onze redactie en zullen we de nieuwe homepage aan je laten zien en voor je openstellen.
  • Vervolgens vragen we je om, gedurende tien dagen, deze pagina regelmatig te bezoeken en, als we een nieuw element hebben toegevoegd, je feedback daarop te geven. Die feedback geef je online: je kunt dit dus doen vanaf welke plek je maar wilt.
  • Ten slotte vragen we je om op maandagavond 25 september weer bij ons langs te komen voor een rondetafelgesprek over de resultaten met ons en andere leden.

Interesse? Meld je aan!

Als het je leuk lijkt hieraan mee te werken, dan kun je Daarin vragen we je een aantal gegevens in te vullen, zoals de manier waarop je de artikelen op De Correspondent leest. Op basis van deze gegevens zullen we een zo divers mogelijke groep van ongeveer 25 leden selecteren om aan de test deel te nemen.

Mochten we je niet selecteren, dan kunnen we je wellicht voor een volgende testsessie uitnodigen!

De eerste testsessie vindt plaats op donderdag 14 september om 20.00 uur en neemt ongeveer een uur in beslag. De terugkomdag is op Uiteraard is er na afloop de gelegenheid om met elkaar na te praten met een drankje.

Je hoort uiterlijk dinsdag 12 september of je bent uitgenodigd!

Meld je aan voor de testavond Hier kun je jezelf opgeven om mee te doen met de testgroep voor de nieuwe homepage. Aanmeldformulier