7
Facebook
Twitter
LinkedIn
Whatsapp
E-mail

Dierendagdocu: Canuck & I, over de roerende vriendschap tussen man en kraai

Elke dag om zeven uur haalt Canuck Shawn op. Samen lopen ze naar de bushalte en samen wachten ze op de bus. Canuck stapt alleen nooit in. Want Canuck is een kraai.

Onderstaande film Canuck & I (2017) van twintig minuten lang, vertelt het bijzondere verhaal van de introverte Vancouveriaan Shawn Bergman en de levenslustige kraai Canuck.

Canuck viel als babyvogel uit z’n nest en werd opgevangen door Shawns buurjongen. De dag dat de buurjongen hem weer losliet, liep Shawn voorbij. Canuck sprong meteen op z’n arm.

Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

De kraai interacteert graag met mensen en zorgt daarmee geregeld voor verwarring. Dan zet Canuck een McDonald’s op stelten, steelt hij een mes van een plaats delict, of belaagt hij argeloze fietsers (want: intrigerende reflecterende strip op de rugtas).

Dus begon kraaienvriend Shawn ter geruststelling van zijn stadsgenoten de Facebookpagina ‘Canuck & I.’ Dat sloeg aan. Inmiddels is Canuck zeer populair en is er dus zelfs een documentaire.

Kijk ’em en je snapt meteen waarom.

YouTube

Bekijk de bijzondere documentaire ‘Canuck & I’.

Volg Canuck op Facebook
Word ook lid voor slechts 6 euro per maand!
Dit artikel is je cadeau gedaan door een van onze 56.000 leden. Zo houden we onze verhalen toegankelijk voor iedereen. Maar: het zijn de betalende leden die De Correspondent mogelijk maken. Wil jij ook bijdragen aan diepgravende en advertentievrije journalistiek?
Ja, ik sluit me aanAl lid? Log in