De Correspondent
ADWTVEWWMVWW met Sevn Alias
SoundCloud
ADWTVEWWMVWW met Sevn Alias

‘De harten zijn koud, we zijn woedend. Maar ook een man van de straat heeft gevoelens.’

Rapper Sevn Alias (1996) kent het straatleven van dichtbij. Hij praat niet graag, maar op een beat kan hij zijn verhaal wel kwijt. Hij vertelt dan over het straatleven en het ontvluchten daarvan. Hij rapt kalm en beheerst - wat hij zegt is wat hij zag.

Vandaag publiceren we de pilotaflevering van onze muziekpodcast: Artiesten Die We Tof Vinden En Waar We Meer Van Willen Weten (ADWTVEWWMVWW).

Sevn Alias is een man van overal, een man van nu

Met z’n vieren - Thomas Heerma van Voss, Saul van Stapele, Romanee Rodriguez en Vera Mulder - zoeken we toffe artiesten op. We spreken ze terwijl de muziek nog gemaakt wordt, om te kijken hoe dat creatieve proces werkt.

In deze pilotaflevering zijn we thuis bij Sevn Alias, die het de afgelopen twee jaar in bliksemtempo tot de top van de Nederlandse hiphop schopte. Sevn Alias (Sevaio Mook) heeft Surinaamse en Antilliaanse roots, groeide op in een achterstandswijk in Amsterdam-West, gebruikt in zijn muziek regelmatig Marokkaanse woorden, was getekend bij platenlabel Rotterdam Airlines, richtte zijn eigen label op en verkaste onlangs naar Almere.

Een man van overal dus, een man van nu.

Twee jaar geleden brak hij door met zijn mixtape en een allesverpletterende het hiphopplatform van BNNVARA. Inmiddels is hij een van de grootste muzikanten van Nederland. Zijn single ‘Gass’ is op Spotify ruim 28 miljoen keer afgespeeld, de clip werd op YouTube 50 miljoen keer bekeken. Talloze gouden en platina platen staan op zijn naam, de afgelopen zomers stond hij op alle grote popfestivals.

YouTube
Bekijk hier de clip bij ‘Gass’ van Sevn Alias (en Jason Futuristic, BKO & Jairzinho en WillyBeatsz).

Toch blijft hij bescheiden, blijkt in de podcast: ‘‘Gass.’ Daar ben ik het minst trots op, want dat heb ik in een kwartiertje gemaakt. Ik hou van muziek die een verhaal vertelt, ‘Gass’ is meer een liedje voor in de auto. Blijkbaar zijn er in Nederland gewoon veel mensen die van feestmuziek houden.’

Vlak voor de release van zijn nieuwe album Picasso, dat deze vrijdag uitkomt, zochten we hem op in zijn appartement in Almere. Saul en Thomas spraken hem daar over de ontwikkeling die zijn muziek en visie daarop doormaakten, Vera deed de voice-over en Romanee monteerde er Artiesten Die We Tof Vinden En Waar We Meer Van Willen Weten (ADWTVEWWMVWW) van.

Veel luisterplezier!

Meer verhalen?

Ik ging op pad met de vloggers van Supergaande. Dat liep helemaal uit de hand Jongeren vertrouwen en volgen de reguliere media steeds minder. Nesim en Qucee van YouTubekanaal Supergaande zijn wél populair: ze behoren tot de meest bekeken vloggers van Nederland. Ik mocht een dag mee op pad en zag hoe hun succes het werk in de weg zit. Lees de reportage hier terug Rico & Sticks: ‘Als je nu 13 bent, is een plaat van Boef gewoon veel aansprekender’ Rico & Sticks behoren tot de invloedrijkste en creatiefste rappers van Nederland. Volgende week verschijnt na lange tijd een nieuw album: IZM. Hoe blijven de twee zichzelf in een totaal veranderde hiphopwereld? ‘Het is toch een beetje ouwelullenmuziek.’ Lees het interview hier terug Popsensatie Ronnie Flex bracht vannacht een nieuw album uit. Hij vond inspiratie bij experimentalist Spinvis Nadat Ronnie Flex tweette Spinvis als grootste inspiratiebron te zien, bracht ik de twee totaal verschillende muzikanten bij elkaar. Nu Ronnie Flex’ nieuwe album Rémi uit is, breng ik het interview opnieuw. ‘Het is zo lekker om je muziek stoned terug te luisteren.’ Lees het verhaal hier terug