De afgelopen maanden schreef ik verschillende stukken over het schoonheidsideaal. Over die ons treitert, over de impact die op ons hebben en over doordat het iedereen die er niet aan voldoet sociaal onzichtbaar maakt.

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat we af moeten van het perfecte plaatje

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het schoonheidsideaal meer kwaad dan goed doet, en dat we af moeten van het perfecte plaatje.

Al die tijd dachten jullie mee, schreven me mails of plaatsten reacties onder mijn stukken. Die discussie wil ik graag offline met jullie voortzetten.

Illustratie: Cécile Dormeau
Illustratie: Cécile Dormeau

Binnenkort organiseert het nieuwe feministische collectief , waarvan ik ben, daarom een avond in De Rode Hoed in Amsterdam. Op maandag 27 november tussen 20:00 en 21.30 uur.

In de Schoonheidssalon krijgen we geen make-over, maar geven we een make-over aan het schoonheidsideaal. We luisteren eerst naar een aantal sprekers die hier zelf al tegen in het geweer zijn gekomen - documentairemaker Sunny Bergman bijvoorbeeld, ‘Miss Black Hair’ Ashaki Leito, Berna Toprak (redacteur bij WOMEN Inc.), of dichter Roziena Salihu - en zoeken samen met hen een antwoord op de vraag: wat is de volgende stap?

En lees ook:

Hoe seksuele intimidatie je hoofd binnendringt #Metoo Toen ik op klaarlichte dag onder mijn rok werd gegrepen, ervoer ik hoe hevig seksuele intimidatie je hoofd binnendringt. Angst slaat je gedachten lam, voorzichtigheid maakt je wereld kleiner. De seksuele intimidatie waarmee bijna alle vrouwen te maken krijgen, is daarom een groter probleem dan ze misschien lijkt. Lees de column hier terug Durf jij de confrontatie met je eigen vooroordelen over uiterlijk aan? Mensen met overgewicht worden door anderen, vaak onbewust, veroordeeld of buitengesloten. Kunnen we daar wat aan doen? Ik ging op zoek naar manieren om van mijn vooroordelen af te komen. Lees het verhaal hier terug