Dagelijks willen we journalistieke producties maken die niet alleen in tekst interessant zijn, maar ook in beeld goed en vernieuwend zijn. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe beeldmakers om mee samen te werken.

Onze beeldredactie bestaat uit een infographicdesigner, een illustrator-ontwerper en twee beeldredacteuren die zijn opgeleid als fotograaf. Allemaal makers dus, die weten hoe lastig het is om jezelf ertussen te krijgen bij interessante bureaus en redacties.

Zo veelstemmig als onze correspondenten zijn en zo veel verschillende onderwerpen als zij belichten, zo divers mag de beeldtaal zijn

Daarom willen we die drempel bij De Correspondent verlagen. Dat doen we door met enige regelmaat een portfoliodag te organiseren. Elke keer weer ontdekken we nieuwe beeldmakers met wie we nu samenwerken en ons verlanglijstje van makers met wie we in de toekomst hopen te kunnen werken, groeit ook.

Want: zo veelstemmig als al onze correspondenten zijn en zo veel verschillende onderwerpen als zij belichten, zo divers mag de beeldtaal zijn. Het gaat altijd om de juiste match tussen correspondent, maker en onderwerp.

Ben jij een beeldmaker die we zoeken?

We zoeken beeldmakers die zowel in vorm als inhoud een interessante verrijking kunnen zijn van de journalistieke projecten waar onze correspondenten aan werken.

Dat zijn dus makers met een eigen, verfrissende en onderscheidende stijl van hoge kwaliteit, die bovendien specifieke interesses of ideeën hebben bij de onderwerpen waar onze correspondenten over schrijven. Want zulke samenwerkingen leveren de beste verhalen op.

Stuur dan nu in!

De regels zijn simpel: de volgende portfoliodag staat gepland op 31 januari 2018. Wil je meedoen, stuur dan vóór 15 januari een mailtje naar portfolio@decorrespondent.nl.

Vervolgens maken we een selectie uit de inzendingen zodat we ieder halfuur met een andere beeldmaker kunnen praten. Woon of ben je in het buitenland, dan voeren we het gesprek via Skype.

Maak een scherpe selectie, wees kort van stof en zo specifiek mogelijk

Stuur je portfolio en vertel waar je over zou willen praten. Maak een scherpe selectie (maximaal tien beelden), wees kort van stof (maximaal 200 woorden) en zo specifiek mogelijk over wat je zou willen bespreken.

Op basis daarvan kan de beeldredactie beoordelen of een gesprek voor beide partijen interessant kan zijn. Uiterlijk 18 januari laten we je weten of je bent uitgenodigd.

Lukt het je niet om voor deze portfoliodag iets in te sturen? Lees je deze oproep te laat? Niet getreurd. We blijven dit soort dagen geregeld organiseren, dus stuur vooral je portfolio en ideeën in en je komt vanzelf bij het selecteren voor de volgende portfoliodag aan bod.

Op de hoogte blijven van beeld op De Correspondent? In mijn wekelijkse mail deel ik wat ik zoal tegenkom als correspondent Beeld & Beeldvorming. Én ik geef kijkjes achter de schermen bij onze beeldredactie. Schrijf je hier in voor mijn wekelijkse mail

Sneak previews op Instagram Veel beeld dat we op De Correspondent publiceren laten we door beeldmakers speciaal voor bij onze verhalen maken. Op Instagram geven we sneak previews van die beelden, vaak nog voor ze op De Correspondent worden gepubliceerd. Aandacht voor het beeld, zonder alle tekst er omheen. En tegelijk vormt daarmee dat account een mooi overzicht van al die soorten beeldmakers waar we mee samenwerken. Volg ons ook op Instagram

Meer over beeldredactie op De Correspondent:

Waarom ik zo van oude foto’s hou (en de ontdekkingen van onze portfoliodag) Waarom kijken naar een tachtig jaar oude foto als er elke minuut miljoenen bijkomen? En welke rol kunnen ze vervullen in hedendaagse journalistiek? Plus: deze toffe beeldmakers leerden we kunnen tijdens onze portfoliodag. Lees het verhaal van Sterre hier terug Ruim 3 jaar en 121 portretten verder: een bijzondere samenwerking tussen fotograaf en correspondent Al ruim drie jaar maakt Marijn Smulders de foto’s bij de podcast Goede gesprekken van correspondent Lex Bohlmeijer. Het zijn portretten waar een bijzondere samenwerking achter schuilgaat. Zo werk ik graag samen met beeldmakers. Lees het verhaal van Sterre hier terug