In Jemen voltrekt zich de grootste humanitaire crisis ter wereld. Toch komen journalisten er amper in. Na anderhalf jaar proberen lukte het fotograaf Andreas Stahl en mij de juiste papieren in handen te krijgen om in het land te kunnen reizen. We trokken tien dagen door het zuiden van Jemen en zagen hoezeer de oorlog het land getroffen had.

Vanavond zendt EenVandaag een korte reportage uit van die reis. We rijden vanuit de zuidelijke havenstad Aden naar het brandpunt van de oorlog, het zwaar belegerde Taiz, en spreken hongerige ontheemden in zelfgemaakte opvangkampen. Hierover schreef ik eerder op De Correspondent twee reportages.

De reis eindigt in Aden. Hier grepen zuidelijke separatisten eind januari de macht. Sindsdien is het onrustig in de stad, en waren er vier bomaanslagen en tien (pogingen tot) liquidaties. Daarover meer in mijn volgende reportage.

Donderdag was ik ook te gast bij om over mijn reis in Jemen te vertellen. Maar wie met eigen ogen wil zien wat ik aantrof, kan beter de video bekijken.

Jemen: de oorlog die (bijna) geen journalist meer durft te verslaan Lennart Hofman bezocht Jemen met fotograaf Andreas Staahl. Ze brachten er de gevolgen in beeld van de oorlog die het land in een enorme crisis heeft gestort. Bekijk hier het item op de website van EenVandaag