Lekker ouderwets maar ongekend populair, onze uitgever Ernst-Jan Pfauth al in 2014 over nieuwsbrieven. Een goed geschreven nieuwsbrief, vervolgde hij, is persoonlijk en heerlijk om te lezen. Het is een rustpunt in de eindeloze chaos van sociale media waar ‘infinite scroll’ ook echt ‘infinite’ lijkt.

Omdat wij geen krant hebben die elke dag op je deurmat ploft, maken wij nieuwsbrieven voor je. In deze notitie praten we je bij over de verschillende mails die je kunt ontvangen. Zo haal jij het meeste uit je lidmaatschap.

Ben je nog geen lid van De Correspondent? Dan kun je je aanmelden voor de wekelijkse

Wel lid, en meteen door naar jouw nieuwsbrievenoverzicht? kun je aanvinken welke mail(s) je wilt ontvangen.

Een dagelijkse of een wekelijkse mail

Leden van De Correspondent kunnen zich inschrijven voor twee type nieuwsbrieven:

  • Nieuwsbrieven van De Correspondent. In deze mails lichten we elke dag of week de relevantste artikelen en inzichten voor je uit.
  • Persoonlijke nieuwsbrieven. Sommige correspondenten maken zelf nieuwsbrieven waarin ze je meenemen in hun journalistieke zoektocht, leestips met je delen en samen met lezers hun onderwerp beter leren kennen.

Van maandag tot en met zaterdag versturen we rond zes uur ‘s ochtends een dagelijkse mail. Je kunt deze nieuwsbrief als onze voorpagina beschouwen. Wij maken elke dag een met zorg samengestelde en handgeschreven mail.

Centraal staat het verhaal van de dag, waar vaak weken aan is gewerkt. Omdat we snappen dat je misschien geen tijd hebt om het hele artikel te lezen, zetten we regelmatig het interessantste inzicht van het verhaal voor je uiteen. Zodat je óók iets waardevols hebt gelezen als je niet naar de site gaat.

Daarnaast bedenken we samen met de redactie welke stukken die dag het relevantst zijn om te lezen. Bij welk nieuws kunnen we vandaag context of verdiepingen bieden?

Op zondag om half negen stuurt plaatsvervangend hoofdredacteur Maurits Martijn een overzicht van de verhalen die er de afgelopen week uitsprongen. Ook schrijft hij elke week een stukje over een correspondent en diens journalistieke fascinaties. Op die manier leer je onze auteurs en hun onderwerpen beter kennen.

kun je aanvinken welke mail(s) je wilt ontvangen.

Persoonlijke nieuwsbrieven

13 correspondenten hebben een waarin ze hun journalistieke zoektocht uit de doeken doen. Geen afgeronde verhalen dus, maar tussentijdse updates waarin je wordt meegenomen in de leercurve van de journalist.

Een paar voorbeelden: de nestor van De Correspondent, tekent elke zaterdag de politieke hoogtepunten voor je op. Handig, als je er zelf niet aan toekomt om het politieke nieuws op de voet te volgen.

correspondent Ontcijferen, pakte vorige week - na drie maanden schrijfverlof - haar nieuwsbrief weer op. Ze houdt je op de hoogte van haar onderzoek naar de getallenwereld. Vast onderdeel: de #Nerdalert voor de echte getallenliefhebbers.

Correspondent schrijft vanuit een Brussel een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen in de EU. In een keer bijgepraat over de laatste ontwikkelingen vanuit het hart van Europa.

Hoe werkt het?

Als je een correspondent volgt, zie je haar of zijn nieuwsbrief op de site. Wil je zelf bepalen welke nieuwsbrieven voor jou zichtbaar zijn? Dat doe je door in het correspondentenoverzicht, of bij de avatar van een correspondent, op de ‘Volg deze correspondent’-knop te klikken. Daar kun je ook aanvinken of je de nieuwsbrief ook in je mailbox wilt ontvangen.

We hopen dat De Correspondent zo onderdeel wordt van jouw leesritme. Heb je suggesties of alternatieven voor hoe we onze journalistiek bij je ‘bezorgen’? We zijn benieuwd!

Noot van de redactie: De informatie in dit artikel is verouderd. vind je recente informatie over onze dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse nieuwsbrieven.