Onze leden kunnen haar ook al kennen omdat ze meehielp met het onderzoek naar in het Nederlandse onderwijs.

Hier op de redactie kennen we haar al ruim een jaar als onderzoeksassistent bij meerdere projecten. Wat begon met één project van een paar maanden, werd verlengd met nog een project over onze eigen zoektocht om duurzamer te worden, en nóg een project over digitalisering van het onderwijs. Want Kauthar hielp niet alleen goed bij het doen van journalistiek onderzoek, we zien in haar ook een bijzondere nieuwsgierigheid, ambitie en observatievermogen.

Dat Kauthar een heel eigen stem heeft bleek ook wel uit de twee columns die ze in die periode schreef. Beide columns over bijzondere ontmoetingen, waarin ze besloot eens niet door haar tijdlijn op Facebook te scrollen, en waarin de muziek het gesprek zonder woorden bleek.

Wat haar bezighoudt is hoe we leven en samenleven. Als maatschappij en als individuen. Op welke manier zich dat vormt en wordt vormgegeven.

Het waren die columns die aanleiding vormden om haar een plek te geven als onze correspondent Samenleven.

Vandaag trapt ze af met een column over het boerkaverbod en de paradox van maatschappijkritiek. Welkom Kauthar!

In het publieke debat is te weinig ruimte voor de stem van Rachida of Ali In Nederland (en omstreken) kun je, als je Rachida of Ali heet, je niet mengen in het maatschappelijk debat zonder dat je professionele integriteit in twijfel wordt getrokken. Lees het verhaal van Kauthar hier terug