Of je nu thuisblijft of een lange reis gaat maken, de zomerperiode is een goed moment om een hangmat of grote plofbank op te zoeken, je benen omhoog te gooien en je met een groot glas ijsthee te verdiepen in mooie verhalen.

Om je het leven makkelijker te maken, zijn we gaan grasduinen in onze schatkamer met journalistieke stukken. Die stukken bieden we deze zomer aan, gebundeld in collecties en passend bij jouw vakantie-activiteit of leesritme.

Collecties zijn een relatief waarmee het voor jou als lid nóg makkelijker wordt om relevante verhalen (opnieuw) te ontdekken.

Vandaag lichten we de collectie zomerverhalen voor thuisblijvers uit. Deze zomer delen onze correspondenten hun favorieten met jullie. Als je in de collectie op ‘Collectie volgen’ klikt, ontvang je elke keer als er een nieuwe tip verschijnt een mailtje.

Zomerverhalen voor thuisblijvers Voor vakantiepret hoef je niet ver te reizen. Ontdek je eigen buurt of stad met een lange wandeling. Of maak eens een praatje met de trambestuurder, of iemand op de parkeerplaats van de Jumbo. Met deze verhalen kun je in elk geval op ontdekkingsreis in je achtertuin, gewoon met je laptop. Hier vind je de collectie

De andere zomercollecties

Op de site en via onze lees je wanneer de andere zomercollecties online komen. Dat zijn collecties met:

  • luisterverhalen voor onderweg
  • diepgravende verhalen voor in de hangmat (of je luie stoel)
  • verhalen voor een frisse start en het doorbreken van de dagelijkse sleur
  • onze boekentips voor de zomer, zodat je tas (of boekenkast) goed gevuld is

Zo lees je de artikelen offline

Behalve via onze site en onze nieuwsbrieven kun je onze verhalen ook Handig als je een verhaal op het strand wilt lezen, of in de bus, of ergens anders waar je even geen internet tot je beschikking hebt. Dat kan zo:

  • Je kunt onze artikelen omzetten naar PDF en op je tablet of smartphone zetten. Klik hiervoor in het menu rechtsboven op het deel-icoontje (het pijltje) en op ‘PDF’. Laad de PDF daarna in via, bijvoorbeeld, iBooks.
  • Je kunt een artikel ook Daarvoor klik je in het menu rechtsboven op het deel-icoontje (het pijltje) en op ‘Print’.
  • Pocket en Instapaper zijn apps die het mogelijk maken artikelen op te slaan en zonder internetverbinding te lezen.

Veel leesplezier!

Nog een zomercollectie?

Boekentips voor de zomer Vakantie, eindelijk! Je hebt nu zeeën van tijd om te lezen, te lezen en nog meer te lezen. Maar wat? Onze correspondenten tippen in deze zomercollectie elke week twee boeken, zodat je tas (of je boekenkast) goed gevuld is. Hier vind je de collectie