Of je nu thuisblijft of een lange reis gaat maken, de zomerperiode is een goed moment om een hangmat of grote plofbank op te zoeken, je benen omhoog te gooien en je met een groot glas ijsthee te verdiepen in mooie verhalen.

Om je het leven makkelijker te maken, zijn we gaan grasduinen in onze schatkamer met journalistieke stukken. Die stukken bieden we deze zomer aan, gebundeld in collecties en passend bij jouw vakantie-activiteit of leesritme.

Collecties zijn een relatief waarmee het voor jou als lid nóg makkelijker wordt om relevante verhalen (opnieuw) te ontdekken.

Vandaag lichten we de collectie zomerverhalen voor in de hangmat (of je luie stoel) uit. De zomerperiode is namelijk perfect voor het lezen van longreads. Zeker als je die verhalen na afloop kunt navertellen aan familie, vrienden of vreemden tijdens een zomers diner of aan de bar. Met deze verhalen komt dat wel goed. Als je in de collectie op ‘Collectie volgen’ klikt, ontvang je elke keer als er een nieuwe tip verschijnt een mailtje.

Zomerverhalen voor in de hangmat De zomerperiode is perfect voor het lezen van longread in een hangmat of je luie stoel. Zeker als je die verhalen na afloop kunt navertellen aan familie, vrienden of vreemden tijdens een zomers diner of aan de bar. Met deze verhalen komt dat wel goed. Bekijk hier onze zomerse collectie

De andere zomercollecties

Op de site en via onze lees je wanneer de andere zomercollecties online komen. Dat zijn collecties met:

  • luisterverhalen voor onderweg
  • diepgravende verhalen voor in de hangmat (of je luie stoel)
  • verhalen voor een frisse start en het doorbreken van de dagelijkse sleur
  • onze boekentips voor de zomer, zodat je tas (of boekenkast) goed gevuld is

Zo lees je de artikelen offline

Behalve via onze site en onze nieuwsbrieven kun je onze verhalen ook Handig als je een verhaal op het strand wilt lezen, of in de bus, of ergens anders waar je even geen internet tot je beschikking hebt. Dat kan zo:

  • Je kunt onze artikelen omzetten naar PDF en op je tablet of smartphone zetten. Klik hiervoor in het menu rechtsboven op het deel-icoontje (het pijltje) en op ‘PDF’. Laad de PDF daarna in, bijvoorbeeld via iBooks.
  • Je kunt een artikel ook Daarvoor klik je in het menu rechtsboven op het deel-icoontje (het pijltje) en op ‘Print’.
  • Pocket en Instapaper zijn apps die het mogelijk maken artikelen op te slaan en zonder internetverbinding te lezen.

Veel leesplezier!

Nog een zomercollectie?

Boekentips voor de zomer Vakantie, eindelijk! Je hebt nu zeeën van tijd om te lezen, te lezen en nog meer te lezen. Maar wat? Onze correspondenten tippen in deze zomercollectie elke week twee boeken, zodat je tas (of je boekenkast) goed gevuld is. Hier vind je de collectie Zomerverhalen voor thuisblijvers Voor vakantiepret hoef je niet ver te reizen. Ontdek je eigen buurt of stad met een lange wandeling. Of maak eens een praatje met de trambestuurder. Of iemand op het parkeerterrein van de Jumbo. Met deze verhalen kun je in elk geval op ontdekkingsreis in je achtertuin – of gewoon met je laptop. Bekijk hier de collectie Vakantieverhalen voor onderweg Vakantie, eindelijk! Of je nou op de fiets, met de auto of per vliegtuig reist, je oren willen ook wat. Daarom hebben we mooie audioverhalen voor je uitgezocht, die je kunt luisteren op je bestemming of op de weg er naartoe. Bekijk hier de collectie