Het beste uit andere media
Wat betekent dat eigenlijk, ‘je eigen land’? Kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers moeten ‘terug naar hun eigen land’. Maar welk land is dat dan? Ze zijn hier geboren of wonen al langer dan vijf jaar in Nederland. Spelen voetbal, vieren kerst, spreken vloeiend Nederlands. In deze documentaire van Tim Hofman komen uitgeprocedeerde kinderen aan het woord. Kinderen die geen vriendjes durven te maken, omdat ze pas acht jaar oud zijn en al negen keer verhuisd zijn. (Sherris Alam, HR-medewerker) Terugblik op een cultureel fenomeen: Mastermovies Mastermovies was dik tien jaar geleden een internetfenomeen. Paul Huig en Merijn Scholte Albers monteerden grove, smerige en flauwe opmerkingen onder beelden uit onder meer Baywatch, Knight Rider en Bassie & Adriaan (waarna de bekende clown een advocaat op de jongens afstuurde). Hun video’s werden een enorme rage onder scholieren. Het YouTubekanaal ‘Stemmen van Toen’ blikt met het duo terug. (Riffy Bol, algemeen redacteur) Waarom opera zingen topsport is Interessant: voormalig student Emilia Smechowski legt uit wat er allemaal komt kijken bij een opleiding tot operazanger. ‘Resonatieruimte kweken’ door te doen alsof je zingt met ‘een hete aardappel in je mond’, melk vermijden (die ‘verslijmt’ de stem), elkaar eindeloos bekritiseren omdat je jezelf niet goed kunt horen. De zanger met de meeste bravoure krijgt een harde realitycheck; de ingetogen braverik de glamoureuze carrière. (Michiel de Hoog, correspondent Sport) Hoe dit beroemde lingeriemerk zijn eigen graf graaft Het was ooit een van de succesvolste lingeriemerken. Nu behoort het tot de meest bekritiseerde: Victoria’s Secret. Het Amerikaanse merk verwierf bekendheid door modeshows te organiseren waarbij topmodellen de catwalk opgingen in niet veel meer dan een kanten string, push-upbeha en soms een paar glittervleugels op de rug. Maar achter alle glamour gaat een merk schuil dat al jaren in een neerwaartse spiraal zit. (Emy Demkes, correspondent Kleding) Hoe help je een zeiler die midden op de Stille Oceaan dobbert? De vader van Ali Carr Troxell heeft één grote wens: de wereld rondzeilen. Op zijn 71ste heeft hij eindelijk genoeg gespaard om de eerste grote oversteek te wagen: van het Mexicaanse Puerto Vallarte naar de Marquesaseilanden, een tocht van zo’n 2.500 zeemijl. Na bijna vier weken stuurt hij een serie warrige SOS-e-mails vanaf zijn schip, over piraten die hem zouden aanvallen. Wat doe je dan, als thuisblijvers? (Hans Pieter van Stein Callenfels, eindredacteur)Het beste van De Correspondent
Ze was Mutti én Merkiavelli – maar wat eerst de kracht was van Angela Merkel, is nu haar achilleshiel Mijn hele politiek bewuste leven was Angela Merkel de leider van ons buurland. Ik bewonderde haar. Maar ik zag ook hoe het koor van critici aanzwol en uiteindelijk de overhand kreeg. En hoe Duitsland in het tijdperk-Merkel steeds verder verdeeld raakte. Nu is ze ontegenzeggelijk op weg naar de uitgang. Wat het laatste slachtoffer van de Eerste Wereldoorlog ons leert over immigranten van nu Vandaag precies honderd jaar geleden kwam de Eerste Wereldoorlog ten einde. Het laatste slachtoffer was de Amerikaanse soldaat Henry Gunther, zoon van Duits-Amerikaanse ouders, die uit alle macht wilde bewijzen dat hij een volbloed Amerikaan was. Net als in 1918 zagen we ook dit jaar: erkenning en waardering liggen voor migranten alleen binnen handbereik door - al dan niet mislukte - heldendaden. Te land, ter zee en in de lucht: polyester in je kleding verandert onze planeet in plasticsoep Synthetische materialen namen onze kledingkast over. Droogt snel, kreukvrij en hoogst comfortabel. Bewijzen dat het milieu al die microvezels niet verdraagt, stapelen zich op. Langzaam veranderen we alles om ons heen in één grote plasticsoep. In deze wereldberoemde Georgische nachtclub broeide het verzet In mei dit jaar bestormden ordetroepen een nachtclub in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Niet zomaar een club: Bassiani was wereldberoemd in de scene. Naja Orasjvili, oprichtster van Bassiani, belicht in deze documentaire de relatie tussen underground en revolte in een keiharde samenleving. Ode aan de stille liefde Onbeantwoorde liefde is misschien wel de mooiste liefde. In de trein van Warschau naar Berlijn raakte ik aan de praat met een vreemdeling die al drie jaar zijn gevoelens voor een meisje verhult. ‘Ik heb iets gevonden waar de meeste mensen een leven lang naar zoeken. Waarom zou ik riskeren dat te verliezen?’Dit verhaal heb je gratis gelezen, maar het maken van dit verhaal kost tijd en geld. Steun ons en maak meer verhalen mogelijk voorbij de waan van de dag.
Al vanaf het begin worden we gefinancierd door onze leden en zijn we volledig advertentievrij en onafhankelijk. We maken diepgravende, verbindende en optimistische verhalen die inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zodat je niet alleen begrijpt wat er gebeurt, maar ook waarom het gebeurt.
Juist nu in tijden van toenemende onzekerheid en wantrouwen is er grote behoefte aan verhalen die voorbij de waan van de dag gaan. Verhalen die verdieping en verbinding brengen. Verhalen niet gericht op het sensationele, maar op het fundamentele. Dankzij onze leden kunnen wij verhalen blijven maken voor zoveel mogelijk mensen. Word ook lid!