Update (15 december 2018): De campagne is nu echt ten einde. 45.888 leden uit meer dan 130 landen droegen 2,6 miljoen dollar bij! 45.888 maal dank!

Beste leden,

Uit de grond van ons hart zeggen wij: 42.780 maal dank voor jullie overweldigende steun en vertrouwen!

Na een ontzettend spannende maand hebben we samen The Correspondent werkelijkheid gemaakt. Precies 34 uur voor het verstrijken van de deadline haalden we ons doel van 2,5 miljoen dollar. Daarmee is onze Engelstalige uitbreiding een feit!
🌍🌎🌏

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe blij we zijn dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen. Jullie, onze leden, waren cruciaal voor dit succes: duizenden pioniers van The Correspondent waren al lid van De Correspondent.

Omdat de meesten van jullie al vroeg lid werden, gaf dat een enorme impuls aan de campagne. Zo kwamen we op de radar van andere media en werden we uitgenodigd door en Daardoor kwam de campagne opnieuw in een stroomversnelling. In de zeven dagen daarna sloten duizenden nieuwe leden zich aan.

Dankzij jullie hebben we ook opnieuw een wereldrecord gevestigd met het aantal leden dat heeft bijgedragen aan een journalistieke crowdfundingsactie. Het eerste record vestigden we met De Correspondent in 2013, toen 18.933 leden zich tijdens de crowdfunding bij ons aansloten.

We kunnen niet wachten om straks samen met leden uit meer dan 130 landen een grensoverstijgend medicijn tegen de waan van de dag te maken.

Wat gaat er nu gebeuren?

Nu we ons crowdfundingdoel hebben gehaald, kunnen we The Correspondent opbouwen. Het komende halfjaar gaan we onze redactie uitbreiden en de site gereedmaken voor de Engelstalige lancering. We willen The Correspondent halverwege 2019 officieel van start laten gaan.

We willen The Correspondent halverwege 2019 officieel lanceren

Vanaf dat moment zal onze Engelstalige versie toegankelijk zijn voor alle leden van The Correspondent en De Correspondent.

Dit is wat je in de tussentijd van ons kunt verwachten:

  • Tot het nieuwe jaar ronden we de campagnezaken af en blijven we bereikbaar voor vragen. Je krijgt geen campagne-updates meer van ons.
  • Op De Correspondent gaan we gewoon verder met het publiceren van onze dagelijkse journalistieke verhalen in het Nederlands, zoals je dat van ons gewend bent.
  • In januari 2019 hervatten we de Engelstalige nieuwsbrief van The Correspondent. Als je pionier van The Correspondent bent, ontvang je die automatisch. Hiermee houden we je op de hoogte van onze vorderingen en vragen we je om input. De belangrijkste updates delen we ook in de nieuwsbrieven van De Correspondent.
  • Vanaf februari beginnen we met het aannemen van (Engelstalige) correspondenten, redacteuren, developers, ontwerpers en vertalers.
  • Lid worden van The Correspondent kan via de Engelstalige site.

Rob Wijnberg en Harald Dunnink (mede-oprichter en creative director) achterop onze bus. Foto: Jeroen de Bakker
Rob Wijnberg en Harald Dunnink (mede-oprichter en creative director) achterop onze bus. Foto: Jeroen de Bakker

Tot slot, leuk om te weten...

​...dat The Correspondent, zoals ze dat in de Verenigde Staten zeggen, echt grassroots tot stand is gekomen: de mediane bijdrage was 30 dollar (omgerekend ongeveer 26 euro).

Van harte gefeliciteerd aan iedereen met de Engelstalige uitbreiding!

En nogmaals dank, namens ons allen op de redactie en het campagnekantoor!