‘Fietsprofessor’ wordt fietsprofessor

Hij noemde zich al fietsprofessor, maar nu wordt hij echt hoogleraar: planoloog Marco te Brömmelstroet (38) is benoemd tot hoogleraar Toekomsten van Stedelijke Mobiliteit (Urban Mobility Futures) aan de Universiteit van Amsterdam. Dit is een nieuwe leerstoel.

Op De Correspondent werkten Marco en ik afgelopen jaar regelmatig samen aan verhalen, onder meer over de waarde van reistijd, over hoe je in de flow raakt onderweg, over de langdurige en brede impact van verkeersongevallen op mensen.

Als hoogleraar gaat Marco onderzoeken of en hoe innovaties kunnen bijdragen aan de menselijke maat van onze steden, het functioneren van de samenleving en de kwaliteit van onze openbare ruimte. Welke toekomsten worden (on)mogelijk gemaakt door innovaties? Welke effecten worden (niet) besproken op het moment dat ze worden geïntroduceerd?

Hieronder vind je verhalen van en met Marco terug en lees je meer over wat hij als hoogleraar wil gaan doen.

Lees terug: door deze fietsprofessor kijk je voor altijd anders tegen het fileprobleem aan Luister terug: zo raak je onderweg in flow Liever luisteren? Zo raak je onderweg in de flow Hier vind je het project Verkeersongevallen In dit persbericht lees je meer over de nieuwe leerstoel
Correspondent Mobiliteit & Straatleven
Thalia Verkade