De Rudi & Freddie Show
Dertien leefregels van Rutger Bregman en Jesse Frederik
SoundCloud
Opname: Han de Jonge, montage: Romanee Rodriguez

Het was wederom een bijzondere editie van De Rudi & Freddie Show. We waren namelijk live op locatie in Theater ‘t Spui te Den Haag met een toehoorder of honderdveertig.

Waar gingen we het over hebben? Rutger belde mij (Jesse) op dinsdag: ‘We hebben veel zoekende jongemannen onder onze luisteraars’, wist hij. ‘En die moeten wij richting geven. We gaan een podcast maken over onze leefregels.’ Ik keek om mij heen: een ravage van terug te zenden Zalandodozen, te openen brieven, en een wasmand die al een maand overloopt. ‘Komt goed, Rutger’, sprak ik moedig. ‘Wij kunnen die jongemannen richting geven.’

‘Wij kunnen die jongemannen richting geven’

Deze podcast gaat dus over leefregels. Wijze lessen als: bid op de hoek van de straat; wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet, maar voordat je iets doet, vraag vooral ook even wat die ander eigenlijk wil; en mensen zijn niet slecht, niet dom, maar beperkt.

Dat waren enkele van onze leefregels. Maar leuk werd het pas echt toen we onze toehoorders vroegen om hun wijsheden. ‘Wees een labrador!’ zei één man in de zaal. ‘Nee, een lemming’, betoogde een ander.