Spring naar inhoud

Er komt een ‘klimaatzaak’ tegen snelwegen in het Verenigd Koninkrijk

Spannend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: hier spant een campagnegroep een rechtszaak aan tegen de rijksfinanciering van snelwegen.

Het is een rechtszaak van burgers tegen de staat, zoals de klimaatzaak van Urgenda en de stikstofzaken van de organisatie Mobilisation for the Environment in Nederland.

Juristen die werken voor het Transport Action Network (TAN) eisen dat het Department for Transport (vergelijkbaar met het ministerie van Infrastructuur) en Highways England (de Engelse Rijkswaterstaat) hun vijfjarenplan voor het aanleggen van nieuwe snelwegen staken.

‘Hoe kan het Departement zeggen dat het klimaatverandering serieus neemt als ze van plan zijn om miljarden te verspillen aan het grootste wegenprogramma ooit, waarmee ze dingen alleen maar erger maken?’ zegt Chris Todd van TAN.

De campagnegroep, die eerder de uitbreiding van vliegveld Heathrow blokkeerde, begint nu met de crowdfunding voor de juridische kosten. Lees meer bij Forbes en volg journalist Carlton Reid die het nieuws naar buiten bracht op Twitter.

Forbes: Legal Bid Launched To Stop U.K. Government’s £29 Billion Road Building Plans Volg Carlton Reid op Twitter Link naar de crowdfunding van de rechtszaak
Journalist, gespecialiseerd in mobiliteit en duurzaamheid