Zoals je wellicht voorbij hebt zien komen, was The Correspondent – onze Engelstalige uitbreiding – de afgelopen week negatief in het nieuws. Dat overrompelde ons (en wellicht jullie ook).

In deze update willen wij jullie bijpraten over wat er is gebeurd en wat jullie de komende weken van ons kunnen verwachten.

Het nieuws in een notendop: enkele van onze eerste teamleden, ambassadeurs en leden waren in de veronderstelling dat The Correspondent een hoofdzakelijk Amerikaans medium zou worden – en waren teleurgesteld toen we bekend maakten dat we een deel van onze Engelstalige redactie in Amsterdam zouden vestigen (waar ook onze Nederlandse redactie zit).

We begrijpen die teleurstelling en hebben aangeboden voor onze verwarrende communicatie rondom dit besluit. We hebben inderdaad overwogen een redactie in de VS op te zetten en zijn daar in de aanloop naar onze crowdfundingcampagne van mening over veranderd. (In lichten we nader toe waarom.)

Over die verandering hebben we onze eerste ambassadeurs, medewerkers en leden die ons al voor de crowdfunding volgden niet goed geïnformeerd. We hebben niet goed over weten te brengen wat we precies bedoelden met ‘Engelstalige uitbreiding’ van ons platform, waardoor het leek alsof we voornamelijk ‘op Amerika’ gericht zouden zijn.

Voor een journalistieke organisatie die het vertrouwen van leden, ambassadeurs en medewerkers als haar belangrijkste goed beschouwt, is dit een grote fout. Daar bieden we onze excuses voor aan. We hadden veel duidelijker moeten zijn over onze bedoelingen en afwegingen rondom de locatie van onze redactie en hebben geleerd van onze fouten.

Als je The Correspondent hebt gesteund en nu van die steun wilt afzien: mail ons, dan storten we je bijdrage terug.

Zoals jullie weten streven wij er altijd naar zo transparant mogelijk te zijn. De komende weken gaan we jullie daarom uitgebreid updaten over:

  • Hoe we relevant hopen te worden voor leden uit meer dan 130 landen;
  • Wat we van onze toekomstige Engelstalige correspondenten en redacteuren verwachten;
  • Waaraan we de 2,3 miljoen euro die aan onze Engelstalige uitbreiding is bijgedragen willen uitgeven.

Mochten jullie in de tussentijd nog andere vragen hebben, schroom niet ons die te laten weten!