Annemiek Prins

Antropoloog, gespecialiseerd in metropolen

Publicaties
Biografie

Als gastcorrespondent Grote Steden brengt antropoloog Annemiek Prins de veerkracht en kwalen van de grote, groeiende stad in beeld.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Fietsriksja's in Dhaka. Foto: Abir Abdullah / EPA
Voor wie is er plek in de stad van de toekomst, auto’s of fietsen?
In de hoofdstad van Bangladesh is de fietstaxi van veel wegen verbannen, terwijl het een van de populairste vervoersmiddelen is. Van wie is de publieke ruimte? Die vraag bepaalt hoe de stad van de toekomst eruitziet.
Leestijd 6 - 7 minuten
96 × gedeeld
Annemiek Prins
Het noorden van Dhaka op 20 november, 2016. Foto: Rehman Asad / NurPhoto via Getty Images
De stad van de toekomst is niet van beton en glas, maar van stro en zwerfhout
Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden. In 2050 zal het aantal stedelingen met meer dan twee derde zijn toegenomen. Welke groeipijnen brengt dit met zich mee? Als gastcorrespondent Grote Steden breng ik de veerkracht en kwalen van de grote, groeiende stad in beeld.
Leestijd 4 minuten
87 × gedeeld
Annemiek Prins
Korail, een van Dhaka's grootste sloppenwijken en thuis van vele milieu-en klimaatvluchtelingen. Beeld: Jonas Bendiksen/Magnum Photos
De kracht van de sloppenwijk: nooit alleen
Een sloppenwijk is meer dan een verzameling wankele huizen tussen het vuil. Dat weten de 862 miljoen mensen die er wonen ook. Op geen enkele plek is het sociaal vangnet zo groot, maar nergens het belang van privacy zo onbegrepen. Loop met mij mee door een sloppenwijk in Bangladesh en zie het met eigen ogen.
Leestijd 9 - 12 minuten
218 × gedeeld
Annemiek Prins