Annerijn Vink

Journalist

Publicaties
Biografie

Annerijn wist tijdens haar stage bij De Correspondent indruk te maken met vlotte, toegangelijk geschreven artikelen over de wondere wereld van de economie. Van vakbonden tot het immer sexy onderwerp deflatie, alles komt voorbij.

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Foto: Getty Images
Een Brusselse les voor het vastgelopen Nederland: waarom lobbyen beter is dan polderen
‘De hoeveelheid invloed die vakbonden hebben in Nederland staat in geen verhouding tot de groep die ze representeren,’ stelt politicoloog Arjan Zweers. Bij de Europese Unie, dáár hebben ze wel goed gezien hoe je burgers, verenigingen en bedrijven bij besluitvorming kunt betrekken. Het toverwoord? Lobbyen.
Leestijd 8 - 10 minuten
177 × gedeeld
Annerijn Vink
Het verhaal van de Griekse crisis, verteld door een rentegrafiek
Griekenland maakte dit najaar voor het eerst in zes jaar economische groei in plaats van krimp mee en is dus officieel uit de recessie. Het verhaal van de Griekse crisis blijkt achteraf goed te vertellen aan de hand van de rente op staatsobligaties. Ik zet twaalf cruciale momenten op een rij.
Leestijd 2 minuten
35 × gedeeld
Annerijn Vink
In januari 2011 wist PowNews heel gemakkelijk aan telefoonnummers van politici te komen.
Genoeg over treiterjournalistiek. Welke PowNews-scoops waren wél de moeite waard?
Toen bekend werd dat omroep PowNed na vier jaar stopt met PowNews, werd er vooral teruggeblikt op de treiterjournalistiek in het programma. Maar waren er ook items die het reguliere nieuws niet hadden misstaan? In een alternatieve terugblik zet ik de zeven nieuwswaardigste scoops op een rij.
Leestijd 5 - 6 minuten
225 × gedeeld
Annerijn Vink
Beeld: Hollandse Hoogte

Zo kan de vakbond wél een grote toekomst tegemoet zien

Minister Asscher (Sociale Zaken, PvdA) riep de vakbonden vorige week op tot ‘meer actie’ voor de positie van flexwerkers. Maar jongeren en flexwerkers zien de bonden zelden nog als belangenbehartigers. Ik sprak de vernieuwers binnen de vakbeweging en kwam drie ideeën tegen die de vakbond opnieuw relevant kunnen maken.
Leestijd 9 - 12 minuten
297 × gedeeld
Annerijn Vink
Hoe overleef ik (discussies over) deflatie? Een survivalgids
Als we niet uitkijken, valt Nederland binnenkort ten prooi aan deflatie. Prijzen dalen, mensen kopen minder, schulden stijgen, prijzen dalen nog verder, en de economie stort langzaam in. Maar gaat het echt zo ver komen? Ik stelde een survivalgids op.
Leestijd 7 - 9 minuten
146 × gedeeld
Annerijn Vink