Anne Schepers

Journalist

Avatar Anne Schepers
Avatar Maurits Martijn

Anne Schepers maakte als stagiaire van De Correspondent al grote indruk; als beginnend journalist gaat zij vol op die lijn door. Ik ben blij dat ze voor ons schrijft.

Maurits Martijn
Correspondent Technologie & Surveillance

Essay

18

Dit moet je weten over de decentralisaties die deze week van start gaan

Over twee dagen gaan de decentralisaties officieel van start. De jeugdzorg, de zorg voor ouderen en langdurig zieken en taken rondom werk en inkomen zijn dan de volledige verantwoordelijkheid van de gemeenten. Ik zet de knelpunten op een rij. Wat is er nu precies gebeurd in 2014 en hoe staan we er – zo vlak voor 1 januari – eigenlijk voor?

Leestijd 7 - 9 minuten

Update

36

De beveiliging van de gegevens van miljoenen Nederlanders rammelt aan alle kanten

Medewerkers van het Ierse departement van Sociale Zaken hebben via Suwinet al bijna twee jaar lang inzicht in de persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders. Recente rapporten van het College bescherming persoonsgegevens brengen opnieuw alarmerende feiten over de beveiliging van het gegevensuitwisselingssysteem aan het licht. Ik zet de feiten op een rij.

Leestijd 6 - 7 minuten

Update

17

Niemand weet wat die sociale wijkteams vanaf 2015 gaan doen

Vanwege de decentralisaties heeft bijna iedere gemeente vanaf 1 januari sociale wijkteams: teams van hulpverleners die buurtbewoners bijstaan in de zorg, jeugdzorg en problemen rond werk en inkomen. Maar recent onderzoek laat zien dat het vaak niet duidelijk is wat deze wijkteams precies gaan doen. Hierdoor is ook de privacy van burgers in het geding.

Leestijd 5 - 6 minuten

correspondent logo