Arnon Grunberg

Schrijver

Publicaties
Biografie
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over personages die tot leven komen
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, op weg naar verre oorden of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over een eervol verzoek. Om te lezen of te luisteren voor het slapengaan, of gewoon voor in het gras.
Luistertijd 5 minuten
174 × gedeeld
Arnon Grunberg
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over gelukszoekers die jóu zoeken
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, op weg naar verre oorden of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over geluk dat niet gevonden wil worden. Om te lezen of te luisteren voor het slapengaan, of gewoon voor in het gras.
297 × gedeeld
Arnon Grunberg
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over daten met Doornroosje
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, op weg naar verre oorden of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over een onschuldige poging tot een kus. Om te lezen of te luisteren voor het slapengaan, of gewoon voor in het gras.
168 × gedeeld
Arnon Grunberg
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over jezelf teleurstellen in de liefde
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, op weg naar verre oorden of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over een virtuele liefde. Om te lezen of te luisteren voor het slapengaan, of gewoon voor in het gras.
Luistertijd 5 minuten
236 × gedeeld
Arnon Grunberg
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over schrijver zijn in een psychiatrische inrichting
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, op weg naar verre oorden of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over mijn tijd in een psychiatrische inrichting.
260 × gedeeld
Arnon Grunberg
Beeld door onze redactioneel vormgever Leon Postma
Om te lezen of te luisteren: Een verhaal over die keer dat seks geen doel was, maar een neveneffect
Waar ben jij thuis? Een vraag voor de zomer, voor wie in verre oorden is of thuis in de achtertuin. Over die vraag gaat ook dit verhaal uit mijn boek Thuis ben je, over een onschuldige poging tot een kus. Om te lezen of naar te luisteren voor het slapengaan. Of gewoon voor in het gras.
Luistertijd 3 minuten
249 × gedeeld
Arnon Grunberg
Illustratie door onze redactioneel vormgever Leon Postma
Thuis ben je waar je - uit dit nieuwe boek - voorgelezen wordt
Als voorproefje op het nieuwe boek Thuis ben je las de Hotelmens tien verhalen voor. Elke dinsdag deel ik hier een nieuw verhaaltje. Bijvoorbeeld voor het slapengaan. Maar laat je daar niet door leiden, want de Hotelmens is 24 uur per dag geopend.
Luistertijd 3 minuten
308 × gedeeld
Arnon Grunberg Romanee Rodriguez
Foto: Robin Alysha Clemens (voor De Correspondent)
Als een broodjesmaker sublieme erotiek wordt (en 150 lezers Hotelmensen worden)
Vorig weekend werden 150 Correspondentlezers Hotelmensen. In een hotel in Noordwijk schreven ze ter gelegenheid van de verschijning van het boek Thuis ben je - berichten van een Hotelmens. Het was lang geleden dat ik met zoveel hoop ben gaan slapen.
Leestijd 6 - 7 minuten
65 × gedeeld
Arnon Grunberg

In elk hotel kan het avontuur beginnen. Al die avonturen zijn nu verzameld in een boek

Op 2 mei verschijnt het boek Thuis ben je: Berichten van een Hotelmens. Nu alvast de inleiding, waarin centraal staat wat thuis-zijn precies is.
Leestijd 7 - 9 minuten
35 × gedeeld
Arnon Grunberg
Mijn boek ‘Thuis ben je’ verschijnt. Dus kun je zelf Hotelmens worden
Ter gelegenheid van mijn nieuwe boek Thuis ben je - Berichten van een Hotelmens nodig ik u uit om zelf Hotelmens te worden. Op zaterdag 29 april houd ik een literaire oefening in een hotelkamer, ergens in Nederland. U bent van harte welkom, op één voorwaarde: dat u een uitpuilende koffer meeneemt. Het evenement is uitverkocht.
Leestijd 3 minuten
98 × gedeeld
Arnon Grunberg
Illustraties: Friederike Hantel (voor De Correspondent)
Waarom de schrijver Isaak Babel mij nooit heeft losgelaten
We lezen de verhalenbundel De Rode ruiterij in de Boekenclub. Een boek dat ik sinds het begin van mijn schrijverschap regelmatig herlees. Want Isaak Babel kwam niet alleen onder de mensen, hij begreep ze ook.
Leestijd 5 - 6 minuten
59 × gedeeld
Arnon Grunberg

Vijf conclusies na bijna drie jaar mijn leven delen op De Correspondent

Bijna drie jaar stelde ik op De Correspondent de vraag: waar ben je thuis? En deelde ik mijn leven met jullie. Als de geheime diensten toch alles al van je weten, dan kun je maar beter je leven bij voorbaat met de wereld delen. Deze vijf conclusies trok ik na al die openbaringen. Ook om te luisteren.
Leestijd 8 - 11 minuten
187 × gedeeld
Arnon Grunberg