Brechtje Keulen

Journalist

Publicaties
Biografie

Soms helpt het om Nederland te vergelijken met andere landen. Zoals Zweden, bijvoorbeeld. Journalist Brechtje Keulen, afgestudeerd als scandinavist, is daar de aangewezen persoon voor.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Deze Zweed verdient miljoenen aan de asielzoekers die hij eerst wilde uitzetten

Bert Karlsson, een Zweeds politicus die zich in de jaren negentig tegen het genereuze asielbeleid in zijn land verzette, verdient er nu miljoenen aan. Hij ‘runt’ maar liefst 38 asielzoekerscentra, en krijgt daar tot 38 euro per persoon per etmaal voor. Een verslag uit Zweden. Is dit land inderdaad het beloofde land voor asielzoekers?
Leestijd 9 - 12 minuten
174 × gedeeld
Brechtje Keulen
Twee van de drie turbines die bij Nuons Groningse gascentrale Magnum zijn gebouwd, zijn nooit in gebruik genomen. Inmiddels wordt al gesproken over demontage en verkoop aan China. De overname van Nuon is voor Vattenfall uitgelopen op een fiasco. Foto: ANP
Hoe de Zweedse aankoop van Nuon de slechtste aankoop ooit werd
Tien miljard euro betaalde het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall in 2009 voor het Nederlandse energiebedrijf Nuon. Het bleek een miskoop, die de Zweedse belastingbetaler vele miljarden euro’s kostte. Maar worden de schuldige bestuurders ook verantwoordelijk gehouden?
Leestijd 4 - 5 minuten
163 × gedeeld
Brechtje Keulen