Eduard Cousin

Journalist, gespecialiseerd in Egypte

Publicaties
Biografie

Eduard Cousin werkt als journalist in Caïro. Werkend voor Egyptische en Nederlandse media beschrijft hij de ontwikkelingen in het snel veranderende Egypte van binnenuit.

Karel Smouter

Correspondent Online dialoog

Politiepatrouille in Giza op 25 januari 2016, er is extra politie ingezet uit angst voor demonstraties tegen president Abdel Fattah al-Sisi. Foto: Mahmoud Khaled/ANP

De winst van Egyptes revolutie: er wordt niet meer weggekeken

Deze week ‘viert’ Egypte de revolutie die in 2011 uitbrak. Een van de aanleidingen van de protesten toen was het doodmartelen van de blogger Khaled Mohamed Said door de politie. Hoe staat Egypte er nu voor?
Leestijd 8 - 10 minuten
144 × gedeeld
Eduard Cousin
Om meer grip te krijgen op het grensgebied Noord-Sinaï heeft het Egyptische leger een bufferzone ingesteld. Hele dorpen worden geëvacueerd en platgebulldozerd, grotere gebouwen worden opgeblazen. Foto: Ali Hasan / Getty Images
Als ik dit stuk in Egypte zou publiceren, zou ik 25.000 euro boete moeten betalen
Een gewelddadige groepering in Noord-Egypte heeft zich aangesloten bij Islamitische Staat. Terwijl de groep aanslagen blijft plegen, slaat het Egyptische leger hard terug. Ik sprak twee inwoners van de geplaagde regio en vroeg hun: waarom blijft dit conflict maar voortduren?
Leestijd 7 - 9 minuten
97 × gedeeld
Eduard Cousin