Edwin van Sas

Journalist

Avatar Edwin van Sas
Avatar Karel Smouter

Als jonge journalist nam hij al plaats in de hoofdredactie van het vermaarde HP/De Tijd. Op De Correspondent laat hij een andere kant zien: die van toekomstgerichte, originele denker.

Karel Smouter
Adjunct-hoofdredacteur

Dit is niet in het kantoor van het in dit verhaal geciteerde bedrijf Finext, maar de werkvloer van de Amerikaanse uitgeverij The Bold Italic, waar alle werknemers uit de kleren gingen om de werksfeer te verbeteren. Voor deze beelden is gekozen om de filosofie van 'totale transparantie' van het verhaal uit dit bedrijf op originele wijze te verbeelden. Foto: Sierra Hartman / The Bold Italic

Reportage

37

Bij dit bedrijf weet je wat iedereen verdient én bepaal je zelf je salaris. En dat werkt

In Nederland vertel je collega's niet snel wat je verdient. Ik ging op bezoek bij een bedrijf dat hier volledig transparant over is: je schrijft er je eigen evaluatie én doet je eigen salarisvoorstel. Daardoor is iedereen tevredener met zijn beloning. De foto's bij dit verhaal zijn niet bij het geportretteerde bedrijf genomen.

Leestijd 8 - 11 minuten
De apenrots in Artis in 1938. Foto: Spaarnestad Photo

Essay

140

Waarom we geen vrouwenquota moeten hebben

Vaak wordt gedacht dat een vrouwenquotum helpt om meer vrouwen aan de top te krijgen. Maar vrouwen worden niet gediscrimineerd om hun vrouw-zijn. Het probleem is dat leiders ten onrechte worden geselecteerd op hun alfagedrag. Tijd dat probleem aan te pakken.

Leestijd 5 - 6 minuten

correspondent logo