Ewoud Poerink

Journalist, gespecialiseerd in kinderopvang

Avatar Ewoud Poerink
Avatar Marilse Eerkens

Ewoud Poerink is expert op het gebied van de kinderopvang. Hij toetst beleid, ontleedt belangenconflicten en denkt na hoe het beter kan. Het levert zeer scherpe, leerzame stukken op.

Marilse Eerkens
Correspondent Kinderomgang

Update

5

Valt het Bureau Kwaliteit Kinderopvang nog te redden?

De stichting die verantwoordelijk is voor het verhogen van de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang valt uiteen door interne ruzies. Ondertussen stuurt minister Lodewijk Asscher een optimistische brief aan de Kamer waarin wordt gesuggereerd dat de rust bij de stichting is weergekeerd. Hoe gaat Bureau Kwaliteit Kinderopvang de kwaliteit waarborgen?

Leestijd 4 - 5 minuten

Essay

39

Waar moeten de kinderen van kinderopvanggigant Estro heen?

Het nieuws op vrijdag 4 juli: de grootste kinderopvangaanbieder van Nederland – de Estrogroep - is failliet en maakt een doorstart. Het is nog maar de vraag of dit goed nieuws is voor ouders en medewerkers. Want aan de doorstart zit een luchtje. En wisselen van opvang is niet zo gemakkelijk als wisselen van telefoonaanbieder.

Leestijd 7 - 9 minuten
Albert Drent. Foto: Joost van den Broek/Hollandse Hoogte

Portret

20

Hoe Albert Drent door Robert M. op het hakblok terechtkwam

Direct na het bekend worden van de Amsterdamse zedenzaak rondom Robert M. dacht ik: alle verantwoordelijken moeten nu tekst en uitleg komen geven. Ruim drie jaar later gaat het enkel en alleen nog om voormalig directeur van het Hofnarretje, Albert Drent. Een gesprek met de man van wie nog steeds onduidelijk is of hij vervolgd wordt.

Leestijd 6 - 8 minuten
Het bestuur van kinderbewaarplaats Beatrix, opening 31 januari 1939. De echtgenote van burgemeester (en latere oprichter van de VVD) P.J. Oud zit in het midden.

Essay

31

Hoe een groep ouders in opstand kwam en de crèche overnam

De oudste crèche van Rotterdam, geopend op de eerste verjaardag van prinses Beatrix, kwam onlangs in handen van een nieuwe eigenaar die flink wilde saneren. Maar de ouders lieten het niet zover komen en namen de crèche over. Ook in Amsterdam zijn ouders nu hetzelfde van plan. Is de tijd van power to the parents aangebroken?

Leestijd 7 - 9 minuten

correspondent logo