Fleur Launspach

Journalist, gespecialiseerd in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika

Publicaties
Biografie

Wie vecht er nu met wie in het hart van Afrika? Fleur Launspach laat 'on the ground' zowel generaals als burgers aan het woord en geeft zo inzicht in de impact van grote conflicten op kleine levens.

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

In Senegal is het leven een jarentachtighit genaamd ‘No Future’

Voor vluchtelingen uit een oorlogsgebied is nog wel draagvlak, maar van economische migranten moet Europa doorgaans weinig hebben. Toch kwamen er ook het afgelopen jaar nog duizenden Afrikanen naar Europa toe. Waarom proberen ze het dan toch?
Leestijd 8 - 10 minuten
198 × gedeeld
Fleur Launspach Saskia Houttuin

Dit land bevindt zich op de rand van genocide (en nee, het is niet Irak)

Twee slecht georganiseerde rebellengroepen - de een christelijk, de ander islamitisch - bevechten elkaar en splijten de Centraal Afrikaanse Republiek in tweeën. Een kwart van de bevolking is ontheemd, duizenden mensen zijn vermoord. Vanuit Centraal-Afrika doe ik verslag in woord en beeld.
Leestijd 8 - 11 minuten
181 × gedeeld
Fleur Launspach
Aanhangers van de EFF partij. Foto: Fleur Launspach en Lotje Kaak
Wat kan er vandaag veranderen in Zuid-Afrika?
Zuid-Afrika gaat vandaag naar de stembus. Twintig jaar vrijheid en democratie worden gevierd. Tegelijkertijd is de teleurstelling in het African National Congress, de partij die het land twintig jaar geleden bevrijdde van de apartheid, groter dan ooit. Kunnen de verkiezingen dit veranderen?
Leestijd 5 - 6 minuten
78 × gedeeld
Fleur Launspach