Hanne Couderé

Journalist

Publicaties
Biografie

Hanne Couderé is politicoloog en reist als freelance journalist door Azië, waar ze voor De Correspondent bericht over heroïne. Volg haar spannende reis.

Lennart Hofman

Correspondent Vergeten oorlogen

Gebruikte spuiten en naalden, naast een spoorweg in Sofia, Bulgarije. Foto: Jim Huylebroek

Zo belandt heroïne in Nederland

Elk jaar belandt 115 ton heroïne uit Afghanistan in Europa. Van het Pakistaans-Iraanse niemandsland tot aan de Kesselkade in Maastricht trekt de drug een spoor van verdieners en verliezers. Met fotograaf Jim Huylebroek reisde ik de route af. Vandaag: van Iran naar Maastricht.
Leestijd 9 - 12 minuten
198 × gedeeld
Hanne Couderé
Tientallen drugsgebruikers troepen samen op de middenberm van een van de drukste invalswegen naar Kabul centrum. Foto: Jim Huylebroek
Nederland voert de meeste heroïne door. Hier komt die vandaan
Elk jaar belandt 115 ton heroïne uit Afghanistan in Europa. Met fotograaf Jim Huylebroek reisde ik de route af. ‘Voor jullie is drugssmokkel illegale business, voor ons is het oorlog. Een oorlog waarin wij Europa verdedigen, de bestemming van al die rotzooi.’
Leestijd 6 - 8 minuten
111 × gedeeld
Hanne Couderé
4 december 2014, protest in Grozny tegen terrorisme. Foto: Yelena Afonina/TASS
Dit land bewijst: wie terrorisme zaait, zal terrorisme oogsten
Twee oorlogen tegen Rusland lieten de deelrepubliek Tsjetsjenië begin deze eeuw berooid achter. Het land, dat door de Russen altijd werd weggezet als bakermat van het terrorisme, levert nu strijders aan Oost-Oekraïne en Islamitische Staat in Syrië en Irak. Ik bezocht het land en ontdekte hoe de nieuwste generatie Tsjetsjenen elders de wapens oppakt.
Leestijd 7 - 9 minuten
140 × gedeeld
Hanne Couderé