Harald Dunnink

Creative Director / Co-Founder

Avatar Harald Dunnink
Avatar Rob Wijnberg

Wie De Correspondent kent, kent het werk van Harald Dunnink (1981). Want, als mede-oprichter én creative director heeft Harald het platform ontworpen. Helemaal volgens het principe: rust, rust, rust. Daarover gaan ook zijn eerste bijdragen.

Rob Wijnberg
Hoofdredacteur

Work by Sol LeWitt at the Stedelijk Museum, Amsterdam. Photo by Eddo Hartmann

Oproep

0

Cultivating calm: a design philosophy for the digital age

The online environment in which you are reading is an example of my quest as a designer to compose pitch-perfect platforms for others. In this case, for correspondents and contributing members. The Correspondent is a space where journalists help readers get to grips with the world around us. That inspired me to map out my own design philosophy. My aim? To cultivate calm, so that only the content can drive you to distraction.

Leestijd 4 minuten
Work by Sol LeWitt at the Stedelijk Museum, Amsterdam. Photo by Eddo Hartmann

Podcast: oproep

14

Rust, een ontwerpfilosofie voor de digitale tijd

Het platform waarop je nu aan het lezen bent, is een voorbeeld van mijn streven als ontwerper om telkens uitgebalanceerde podia voor anderen te creëren. Hier zijn dat correspondenten en leden die bijdragen. Zij helpen je een beter begrip te krijgen van de wereld om je heen. Dit inspireerde mij om mijn eigen ontwerpfilosofie uiteen te zetten. Een filosofie van rust creëren, zodat je je druk kunt maken om de inhoud.

Luistertijd 28 minuten
Weval trad live op bij de lancering van mijn audiotour in het Stedelijk. Foto: Tom Doms

Aanbeveling

6

Ga met Weval op een muzikale reis door het Stedelijk Museum

Op verzoek van het Stedelijk Museum in Amsterdam mocht ik een audiotour samenstellen langs werken die mij persoonlijk raken. Een verhalende reis door het museum rondom het thema ‘rust’. Nu moet ik eerlijkheidshalve verklappen dat ik niet vaak een dergelijke tour beluister, omdat ik graag op een alternatieve manier door het museum ga: namelijk met muziek.

Leestijd 2 minuten
Stills uit de nieuwe campagnefilms, met camerawerk van Jean Counet.

Oproep

31

Mijn boodschap aan alle leden

Het eerste jaar van De Correspondent zit er bijna op. Een mooi moment om terug- en vooruit te blikken. Wat hebben jullie, onze leden, allemaal mogelijk gemaakt? En wat ligt er nog in het verschiet? In september doen zestien correspondenten hun plannen uit de doeken. Vandaag ben ik, de hoofdontwerper en creative director van De Correspondent, aan de beurt.

Leestijd 2 minuten

correspondent logo