Harald Dunnink

Creative Director / Co-Founder

Publicaties
Biografie

Wie De Correspondent kent, kent het werk van Harald Dunnink (1981). Want, als mede-oprichter én creative director heeft Harald het platform ontworpen. Helemaal volgens het principe: rust, rust, rust. Daarover gaan ook zijn eerste bijdragen.

Rob Wijnberg

Hoofdredacteur

Work by Sol LeWitt at the Stedelijk Museum, Amsterdam. Photo by Eddo Hartmann
Rust, een ontwerpfilosofie voor de digitale tijd
Het platform waarop je nu aan het lezen bent, is een voorbeeld van mijn streven als ontwerper om telkens uitgebalanceerde podia voor anderen te creëren. Hier zijn dat correspondenten en leden die bijdragen. Zij helpen je een beter begrip te krijgen van de wereld om je heen. Dit inspireerde mij om mijn eigen ontwerpfilosofie uiteen te zetten. Een filosofie van rust creëren, zodat je je druk kunt maken om de inhoud.
212 × gedeeld
Harald Dunnink
Weval trad live op bij de lancering van mijn audiotour in het Stedelijk. Foto: Tom Doms
Ga met Weval op een muzikale reis door het Stedelijk Museum
Op verzoek van het Stedelijk Museum in Amsterdam mocht ik een audiotour samenstellen langs werken die mij persoonlijk raken. Een verhalende reis door het museum rondom het thema ‘rust’. Nu moet ik eerlijkheidshalve verklappen dat ik niet vaak een dergelijke tour beluister, omdat ik graag op een alternatieve manier door het museum ga: namelijk met muziek.
Leestijd 2 minuten
58 × gedeeld
Harald Dunnink
Foto: Eddo Hartmann

Loop met mij mee door het Stedelijk Museum

Op uitnodiging van het Stedelijk Museum in Amsterdam mag ik je tijdens een speciale audiotour rondleiden langs ontwerpers en kunstenaars die mij persoonlijk raken. Het thema dat telkens terugkeert, zowel in mijn werk als tijdens de audiotour, is ‘rust’. Loop alvast een stukje met me mee. En lees aan het eind van de tour hoe je de werken gratis in het echt kunt zien.
Leestijd 5 - 6 minuten
179 × gedeeld
Harald Dunnink
Stills uit de nieuwe campagnefilms, met camerawerk van Jean Counet.
Mijn boodschap aan alle leden
Het eerste jaar van De Correspondent zit er bijna op. Een mooi moment om terug- en vooruit te blikken. Wat hebben jullie, onze leden, allemaal mogelijk gemaakt? En wat ligt er nog in het verschiet? In september doen zestien correspondenten hun plannen uit de doeken. Vandaag ben ik, de hoofdontwerper en creative director van De Correspondent, aan de beurt.
Leestijd 2 minuten
50 × gedeeld
Harald Dunnink
Alle ontwerpen: Momkai
Zo pas je De Correspondent aan jouw persoonlijke leeswensen aan
We hebben enkele nieuwe functies geïntroduceerd waarmee je als lid de leeservaring van De Correspondent op je persoonlijke voorkeuren kunt afstemmen: de nachtmodus, lettergrootte en lettertype. Je persoonlijke instellingen worden onthouden, ongeacht met welk apparaat je ons leest.
Leestijd 1 minuut
68 × gedeeld
Ernst-Jan Pfauth Harald Dunnink
Alle ontwerpen: Momkai
Deel je ervaring en kennis op De Correspondent
Iedereen is ergens een expert in. Wij zien het als onze journalistieke taak om de kennis en ervaringen van jullie, onze leden, naar boven te krijgen. Daarom hebben we de bijdragemogelijkheden uitgebreid. Zo kun je vanaf nu altijd per bijdrage aangeven vanuit welke deskundigheid of autoriteit je die schrijft. Een belangrijke stap in het vernieuwen van de interactie tussen journalist en leden.
Leestijd 3 minuten
171 × gedeeld
Ernst-Jan Pfauth Harald Dunnink