Jenne Jan Holtland

Journalist

Publicaties
Biografie

Soms komt er een journalistiek talent voorbij, waarvan je weet: hier gaan we nog veel van horen. Zo iemand is Jenne Jan Holtland, die voor ons een aantal originele, inzichtgevende verhalen optekende.

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

In de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa wordt gebouwd aan de hypermoderne lightrail-metro. Foto: Yannick Tylle/Hollandse Hoogte

Dit land stuurt kiezers op cursus voordat ze naar de stembus gaan

Bij gestolen verkiezingen denk je al gauw aan omkoping of vervalste stembiljetten. Ethiopië pakt het anders aan: de regeringspartij stuurt kiezers verplicht op training. Met succes: slechts 1 van de 547 zetels is voor de oppositie. Ik spreek cursisten en kan de uitslag van de verkiezingen aanstaande zondag al wel zo’n beetje voorspellen.
Leestijd 9 - 12 minuten
168 × gedeeld
Jenne Jan Holtland
Een Global Hawk air vehicle van het Amerikaanse leger gefotografeerd op onbekende locatie, en ingezet voor Task Force-Horn of Africa. Foto: Neil Lynch/Getty Images

De nieuwe ‘war on terror’ speelt zich af in Afrika (en wij weten van niets)

De Verenigde Staten voeren buiten het oog van de wereld al jaren oorlog in Afrika. Lokale legereenheden worden getraind en betaald. Drones houden alles vanuit de lucht in de gaten. En de Amerikanen hebben overal op het continent eigen mensen zitten. Een kijkje in deze nieuwe war on terror.
Leestijd 9 - 12 minuten
341 × gedeeld
Jenne Jan Holtland